Foto: Publicitātes foto

Francijā "Tour de L'Avenir" velobrauciena otrā, 140 km garā, posma finiša spurtā ceturtdien augsto septīto vietu izcīnīja Latvijas izlases braucējs Andris Smirnovs no "Rietumu-Delfin", informēja "Igo Japiņa sporta aģentūra",

Smirnovam tāds pats laiks kā posma uzvarētājam – holandietim Moreno Hoflandam – trīs stundas, trīs minūtes un 38 sekundes.

Otrdienas posms risinājās pēc līdzīga scenārija, kā pirmais. Jau 21. kilometrā no lielās grupas aizbrauca trīs braucēji – Eiropas čempions, slovēnis Jans Tratniks, kazahs Ņikita Umerbekovs un argentīnietis Eduardo Sepulveda. Nākamo 25 kilometru laikā viņu pārsvars pieauga jau līdz 2 minūtēm un 15 sekundēm. Tāds tas bija arī 27 kilometrus pirms finiša, bet tobrīd, kā ātrvilciens, viņiem tuvojās peletons. Gandrīz visu distanci veicot trijatā, līderu ātrums, tuvojoties finišam, saruka un nieka 3 km pirms rūtotā karoga viņi tika noķerti.

Lielās grupas finiša spurtā, labu pozīciju bija ieņēmis viens no Latvijas izlases labākajiem sprinteriem –Smirnovs un attaisnoja uz sevi liktās cerības.

Ar tādu pašu laiku 22. vietā finišēja Toms Skujiņš, Jānim Dakterim 24. vieta, Andžam Flaksim 80., Andrim Vosekalnam 111. (+1'08"), Artim Pujātam 124. (+3'59").

Pēc prologa un diviem posmiem, kopvērtējuma līderis ir šveicietis Silvans Diljē, sekundi viņam zaudē itālis Davids Viljella, septiņas sekundes - norvēģis Svens Ēriks Bistroms.

No latviešiem visaugstāk – 17. vietā ir Andžs Flaksis (+0'56"), 42. Toms Skujiņš (+1'03"), bet Andris Smirnovs pagaidām ir 58.vietā (+1'05").

Komandu vērtējumā Latvijas izlase ieņem 11. vietu.

Trešdien 152km garais trešais posms, kurā braucējus sagaida nopietni pārbaudījumi kalnos.

"Tour de L'Avenir" ir daļa no UCI Eiropas tūres un viens no U23 Nāciju kausa posmiem. "Tour de L'Avenir" ilgst septiņas dienas un tajā piedalās Eiropas labākie jaunie braucēji. Sacensību uzvarētāju vidū ir virkne sportistu, kas kļuvuši arī par "Tour de France" uzvarētājiem, tai skaitā Feliče Džimondi, Gregs LeMons, Lorēns Finjons, kā arī leģendārais, 5 kārtējais Tour de France čempions Migels Indurains. Kopš 1996. gada šīs tūres posmi risinās pa tiem pašiem ceļiem, kur "Tour de France".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!