Ar smagu kritienu piektdien Tartu noslēdzās "Tour of Estonia" pirmais posms, kurā sprinta finišā ātrākais bija itālis Eduards Mihaels Grosu, pārspējot Latvijas sportistu Emīlu Liepiņu.

190 kilometrus garajā posmā no Tallinas uz Tartu vairākas reizes bija nelieli atrāvieni, taču allaž bēdzēju grupu noķēra peletons. Finišā ātrākais izrādījās "Vini Fantini Nippo" braucējs Grosu, kurš sprintā apsteidza Emīlu Liepiņu no "Rietumu Delfin" komandas.

Pirmajā posmā labākā sprintera titulu izpelnījās Andris Smirnovs no "Rietumu Delfin" komandas, kurš bija ātrākais abos sprinta starpfinišos.

Finišā līderu grupā turējās arī Indulis Bekmanis no "Alpha Baltic/ Unitymarathons.com" komandas, taču viņš iedzīvojās kritienā. Kā paskaidroja Bekmanis, Baku komandas braucējs Daniels Klemme "uzkārās" uz viņa riteņa un nokrita, pavelkot līdzi vēl citus braucējus. Konkurentu ātrās palīdzības mašīnā nogādāja slimnīcā, bet Bekmanis kritienā guva vieglus savainojumus.

Pēc sacensībām "Tour of Estonia" direktors Indreks Kelks norādīja, ka, līdzīgi kā citus gadus, sacensības bijušas bez iespaidīgiem atrāvieniem un viss izšķīries finišā, bet šoreiz uzmanības centra bijušas dažas neveiksmes.

"Pirmkārt, mums bija neliela avārija starp trīs komandu un rīkotāju mašīnām. Par laimi, cieta tikai mašīnas, neviens cilvēks neguva savainojumus. Otrs nepatīkamais atgadījums bija finišs, kurā bija sportistu kritiens. Varbūt tā ir zīme, ka "Tour of Estonia" ir jau ļoti nopietnas sacensības, jo ir sīva cīņa pirms finiša," teica Kelks.

"Tour of Estonia" otrais posms būs 150 kilometrus garš un risināsies Tartu pilsētas ielās, kur sportisti veiks 12 apļus (12,5 km katrs aplis).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!