Svētdien Šveices pilsētā Grandsonā norisinājās BMX Eiropas līgas sestā posma sacensības. Vīru elites grupā otro posmu pēc kārtas nepārspēts palika Edžus Treimanis, bet Rihardam Veidem piektā vieta.

Jau vēstīts, ka šīs nedēļas nogalē virkne vadošo BMX riteņbraucēju pulcējušies Šveices pilsētas Grandsonas trasē, lai aizvadītu BMX Eiropas līgas piekto un sesto posmu. Sestdien aizvadītajā piektajā posmā veiksmīgi nostartēja Latvijas sportisti. Elites grupā vīriem triumfēja Edžus Treimanis, bet junioru konkurencē nepārspēts palika Kristens Krīgers. Sestā posma sacensībās, kas norisinājās svētdien, kopumā startēja 15 latvieši.

Elites vīru grupā jau trešo posmu pēc kārtas finālā iekļuva divi Latvijas sportisti – Edžus Treimanis un Rihards Veide. Arī šoreiz fināla vadībā izvirzījās "Thrill Factory" komandas pārstāvis Treimanis. Valmierietis apliecināja savu favorīta statusu un izcīnīja uzvaru. Otrajā vietā ierindojās japānis Jošitaku Nagasako, bet trešais bija Francijas pārstāvis Vincents Pelluards. Tikmēr Rihards Veide, kurš vakar bija sestais, šodien spēja izcīnīt respektablo piekto pozīciju.

Junioru grupā finālu jau kārtējo posmu pēc kārtas sasniedza Treimaņa komandas biedrs Kristens Krīgers. Diemžēl vakardienas uzvaru Kristenam neizdevās atkārtot. Fināla braucienā viņš piedzīvoja kritienu un finišēja sestajā vietā.

Jauniešu grupās latviešu sportistiem vēl vairākas godalgas. G15/16 grupā trešā bija Vineta Pētersone, bet sestā Lelde Šuma. B8 konkurencē otrais bija Edgars Langmanis. B11/12 grupā sestā pozīcija lielajā finālā Nikam Rožukalnam.

BMX Eiropas līgas kopvērtējuma vadībā elites grupā ļoti pārliecinoši atrodas Treimanis, kuram sekos francūzis Vincents Pelluards, bet uz augsto trešo vietu pakāpies Rihards Veide. Tikmēr par junioru grupas līderi kļuvis Kristens Krīgers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!