Foto: Publicitātes foto

Sestdien Nīderlandes pilsētā Papendālē notiekošā Pasaules kausa otrā posma individuālā, jeb "time – trial", brauciena superfinālā Latvijas sportists Edžus Treimanis izcīnīja septīto vietu.

Tikmēr rīt gaidāmajām pamatsacensībām kvalificējās arī Māris Štrombergs un Rihards Veide.

Vējainajos laika apstākļos sestdien sākās 2015. gada sezonas Pasaules kausa izcīņas otrais posms BMX superkrosā. Nīderlandes pilsētā Papendālē bija ieradies reklordliels dalībnieku skaits.

Vīriešu elites konkurencē startēja 157 dalībnieki, bet dāmu konkurencē uz starta stājās 61 sportiste. Kopumā pārstāvētas 27 valstis. No Latvijas sportistiem otrajā posmā startē četri braucēji – Edžus Treimanis, Māris Štrombergs, Rihards Veide un Kristens Krīgers.

Ja Pasaules kausa pirmajā posmā, kas notika Mančesterā, sportisti sacentās slēgtajā trasē, tad Papendālē sacensības jau norisinās atklātā tipa trasē. Lai arī tā ir platāka nekā Mančesterā, tomēr arī Papendāles trase sevī ietver vairākas viltības, kuras īpaši izjūtamas ātrākajos tās posmos.

Sestdienas pievakarē 16 labākie braucēji pēc superkrosa ranga aizvadīja "time – trial", jeb individuālā brauciena, superfinālu. Viņu vidū bija arī esošais Latvijas čempions Edžus Treimanis.

27 gadus vecais valmierietis sevi iepriekš ir apliecinājis kā ļoti sekmīgs "time – trial" braucienu veicējs. Pērn Edžus arī izcīnīja uzvaru Pasaules kausa posmā Berlīnē šajā braucienā.

Šoreiz Papendāles trasē Ivo Lakuča audzēknis Treimanis uzrādīja septīto labāko rezultātu. Viņš trasi veica pēc 39,15 sekundēm. Par sacensību uzvarētāju kļuva pazīstamais ASV pārstāvis Konors Fīlds.

2013. gada Pasaules kausa ieguvējs trasi veica 37,91 sekundē. Otrajā vietā ierindojās pirmā posma uzvarētājs Laims Filips no Lielbritānijas, bet trešais palika esošais Pasaules čempions Sems Viloubijs.

Dienas pirmajā pusē notika kvalifikācijas sacensības, lai noskaidrotu pārējos 48 dalībniekus, kuri svētdien startēs pamatsacensībās. Visi kvalifikācijas dalībnieki aizvadīja trīs braucienus, kur viņu pretinieki tika mainīti.

No latviešiem pamatsacensībām kvalificējās Māris Štrombergs un Rihards Veide, kamēr Kristenam Krīgeram šo barjeru pārvarēt neizdevās. Štrombergs savos braucienos izcīnīja pirmo, otro un piekto vietu. Veidem otrā, trešā un ceturtā vieta.

Tikmēr Kristens Krīgers bija ceturtais, sestais un vēlreiz ceturtais.  Latvijas BMX izlases galvenais atbalstītājs ir būvuzņēmums "Monum".

Pamatsacensības būs iespēja vērot video tiešraidē LTV7 kanālā un arī internetā – straume.lmt.lv.

Pārraižu sākums pulksten 16:30.

Pasaules kausa 2. posma time – trial superfināla rezultāti:

1.Connor Fields, ASV, 37.91

2. Liam Phillips, Lielbritānija, 38.00

3. Sam Willoughby, Austrālija, 38.22

4. Jelle Van Gorkom, Nīderlande, 38.33

5. Carlos Zabala, Kolumbija, 38.84

6.  Alfredo Campo, Ekvadora, 39.00

7. Edžus Treimanis, Latvija, 39.15

Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā kalendārs:

9. – 10. maijs: Papendāle (Nīderlande)

15. – 16. augusts: Zviedrija (Angelholm)

5. – 6. septembris: Santiago del Estero (Argentīna)

25. – 26. septembris: Rock Hill (ASV)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!