Foto: F64

Latvijas BMX elites riteņbraucējs Edžus Treimanis svētdien Beļģijas pilsētā Deselā notikušajā Eiropas čempionāta noslēdzošajā posmā kritiena rezultātā guvis asinsizplūdumu liesā un atveseļošanās ilgs vismaz mēnesi, pastāstīja Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeits Mareks Osovskis.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta 12.posma finālā Treimanis piedzīvoja smagu kritienu un bija spiests samierināties ar ieskaites astoto vietu. Uzreiz pēc notikušā negadījuma Treimanis ievietots netālu esošās Gēlas pilsētas slimnīcā.

"Kritiena rezultātā Treimanim izveidojusies hematoma jeb asinsizplūdums liesā un būs vajadzīgs ilgs gultas režīms. Vismaz desmit dienas viņam būs jāpaliek slimnīcā, un pēc tam varēs domāt par nokļūšanu mājās. Atveseļošanās gan kopumā ilgs vismaz mēnesi. Treimanis ir ievietots intensīvās terapijas nodaļā, jo gadījumā, ja hematoma plīsīs, būs vajadzīga operācija. Pagaidām gan ir cerības, ka to nevajadzēs," sacīja Osovskis, kurš bija devies līdzi Latvijas BMX izlasei uz sacensībām Deselā.

"Gēlas slimnīca ir augstas klases, tajā ārstējas arī labākie motokrosa braucēji. Atzinīgus vārdus par slimnīcu mums teica arī Kaspars Stupelis, kurš turpat netālu dzīvo," pārliecību, ka Treimanis tiks ārstēts pēc augstākajiem medicīniskajiem standartiem, pauda Osovskis.

Runājot par Treimaņa kritiena iemesliem, Osovskis atklāja, ka to izraisījis kāds cits braucējs. "Vienā no virāžām Treimanis brauca pa ārējo malu, bet cits braucējs viņam ietriecās sānos. Viņš man nokrita tieši pie kājām," notikušo negadījumu aprakstīja fizioterapeits.

Kā ziņots, Eiropas čempiona titulu elites grupā jau Rīgas posmos jūnija sākumā sev nodrošināja Māris Štrombergs, kurš šobrīd ASV aktīvi gatavojas pasaules čempionātam un Beļģijas sacensībās nepiedalījās. Sezonas kopvērtējumā Štrombergs svinēja uzvaru ar 351 punktu, bet Treimanis, kurš par čempionu kļuva pērn, ar 311 punktiem ierindojās otrajā vietā. Cits latvietis Rihards Veide ar 275 punktiem palika ceturtajā vietā, bet sestais ar 230 punktiem bija Toms Mankus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!