Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) prezidents Pets Makkveids uzsācis tiesas procesu pret bijušo amerikāņu riteņbraucēju Floidu Lendisu par apmelošanu, vēsta UCI pārstāvji.

Makkveids un bijušais UCI prezidents Heins Verbrugens iesnieguši prasību Šveices tiešā pret Lendisu "par uzbrukumiem viņu tēlam".

Kā ziņots, pēc 2006.gada prestižā daudzdienu velobraucienā "Tour de France" 17.posma ņemtajās amerikāņa analīzēs tika konstatēts aizliegtais preparāts testosterons. Šajā lietā Lendiss vainoja Francijas laboratoriju, kurā esot pieļauti būtiski procedūras pārkāpumi analīžu ņemšanā.

"UCI vēlas aizsargāt riteņbraukšanas godīgumu pēc sportista, kurš pārkāpa antidopinga noteikumus, apvainojumiem," teikts UCI paziņojumā.

Kā ziņots, Lendiss intervijā Vācijas televīzijai novembrī apgalvoja, ka UCI pēdējos 20 gadus mēdz aizstāvēt labākos riteņbraucējus no dopinga skandāliem.

"Visi zina, ka UCI prezidents Makkveids un bijušais prezidents Verbrugens pēdējo 20 gadu laikā aizstāvēja labākos braucējus. Tā bija manipulācija un veids, kā veidoja zvaigznes," toreiz izteicās Lendiss.

Jau vēstīts, ka Lendiss aizvadītā gada maijā maijā atzinās sistemātiskā dopinga lietošanā, turklāt uzsvēra, ka to pašu darījis arī septiņkārtējais "Tour de France" čempions Lenss Ārmstrongs.

Lendiss uzvarēja 2006.gada "Tour de France", bet vēlāk viņam tituls tika atņemts, piešķirot to otrās vietas ieguvējam, spānim Oskaram Pereiro.

Savukārt janvārī viņš paziņoja par sportista karjeras beigšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!