Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) uz laiku no dalības sacensībās atstādinājusi trīskārtējo pasaules čempionu sacensībās ar atsevišķu startu Maiklu Rodžersu no Austrālijas.

Tāds pat soda mērs piespriests arī beļģim Žonatanam Brēnam.

"Saxo-Tinkoff" komandas braucēja Rodžersa urīna analīzēs oktobrī notikušajās sacensībās Japānā fiksētas aizliegtās vielas klenbuterola pēdas. Viņš atstādināts no dalības sacensībās līdz tam brīdim, kad par sportista pārkāpumiem ar savu spriedumu klajā nāks Austrālijas Riteņbraukšanas federācija.

Pašlaik 33 gadus vecajam riteņbraucējam, kura kontā ir arī 2004.gada olimpisko spēļu bronzas medaļa, ir tiesības pieprasīt analīžu B proves atvēršanu. Viņš aizliegtās vielas nonākšanu savā organismā skaidro ar saindētu pārtiku.

Šīs pašas vielas lietošanā tiek vainots arī "To Win-Josan" komandā braucošais 22 gadus vecais Brēns. Viņš klenbuterola lietošanā pieķerts novembrī sacensībās Ķīnā.

Arī par Brēna nākotni lems viņa nacionālā federācija. Arī šim sportistam ir tiesības lūgt analīžu B proves izvērtēšanu.

Rodžerss par pasaules čempionu individuālajā distancē tika kronēts 2003., 2004. un 2005.gadā. Tāpat viņš 2009.gadā uzvarēja vienā prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!