Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) ģenerālsekretārs Enriko Della Kasa trešdien oficiālā vizītē apmeklēja Valmieru, lai pārliecinātos par Latvijas gatavību uzņemt šī gada Eiropas BMX čempionātu. Pēc vizītes Della Kasa pauda uzslavas par līdz šim paveiktajiem darbiem nozīmīgā pasākuma rīkošanā.

Pirmo reizi Latvijas BMX vēsturē mūsu valsts šovasar, no 11. – 14. jūlijam, uzņems UEC Eiropas BMX čempionātu, kas pulcēs izcilākos Eiropas BMX braucējus. Šobrīd pilnā sparā notiek čempionāta organizēšanas darbi. Noslēgumam tuvojas jaunās BMX trases būvniecības darbi. Trase, kas lieliski papildina Vidzemes Olimpisko centru, būs labākā ne tikai Baltijā, bet arī Austrumeiropas un Ziemeļeiropas reģionos. Tajā varēs aizvadīt arī citas visaugstākā līmeņa sacensības.

Lai iepazītos ar Eiropas BMX čempionāta organizēšanā paveikto, trešdien oficiālā vizītē Valmieru apmeklēja UEC ģenerālsekretārs Enriko Della Kasa. Vizītes laikā ģenerālsekretārs tikās ar čempionāta organizatoriem un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas BMX menedžeri Arti Ozolu un Latvijas BMX izlases galveno treneri Ivo Lakuču. Della Kasa apmeklēja čempionāta trasi, tās infrastruktūru, Vidzemes Olimpisko centru un oficiālo čempionāta viesnīcu.

Pēc vizītes UEC ģenerālsekretārs atzinīgi novērtēja paveikto trases būvniecībā. Vienlaikus, Della Kasa bija patiesi gandarīts par lielisko Valmieras sporta infrastruktūru un paveiktajiem organizatoriskajiem darbiem. Plānots, ka Eiropas BMX čempionātā piedalīsies ap 800 sportistu no visas Eiropas. Elites braucējiem šīs būs nozīmīgas Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!