Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kolumbijas riteņbraucējs Rigoverto Urans trešdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 17.posmā, kamēr kopvērtējuma līderis Remko Evenpūls finišēja kopā ar savu konkurentu Enriku Masu.

Trešdien riteņbraucēji mēroja 162,3 kilometrus, finišā dodoties augšā otrās kategorijas kāpumā.

Urans ("EF Education-EasyPost") bija dienas atrāviena grupā un pēdējā kilometrā pēc vairākiem uzbrukumiem izcīnīja uzvaru, finišējot kopā ar francūzi Kentēnu Pašē ("Groupama - FDJ"). Viņi posmu beidza trīs stundās 42 minūtēs un 28 sekundēs, bet vēl divas sekundes zaudēja spānis Hesus Errada ("Cofidis").

Tikmēr beļģis Evenpūls ("Quick-Step Alpha Vinyl") finišēja kopā ar spāni Masu ("Movistar"), kurš pēc slovēņa Primoža Rogliča ("Jumbo Visma") izstāšanās ir kopvērtējuma vicelīderis. Šogad Rogličs savainojumu dēļ bija spiests izstāties arī no "Tour de France."

Evenpūls Masu joprojām atsteidz par divām minūtēm un vienu sekundi, bet trešais ar četru minūšu un 51 sekundes deficītu ir 19 gadus vecais spānis Huans Ajuso (UAE).

Iepriekšējos trīs gadus Spānijas daudzdienu velobraucienā uzvarēja Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs. Otro gadu pēc kārtas "Vuelta a Espana" nestartē neviens no Latvijas riteņbraucējiem.

"Vuelta a Espana" norisināsies līdz svētdienai, kad riteņbraucēji 21.posmā finišēs Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!