Foto: AFP/Scanpix
Vācu riteņbraucējs Andrē Greipels trešdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" piektajā posmā, kamēr kopvērtējuma līdera godu saglabājis Nīderlandes sportists Toms Dumolins ("Giant-Alpecin").

Greipels 233 kilometru distanci veica piecās stundās 40 minūtēs un 35 sekundēs, finiša spurtā panākot uzvaru pār 13 riteņbraucēju lielu līderu grupu. Otrais palika francūzis Arno Demarē no FDJ komandas, bet trešais finišēja itālis Sonijs Kolbrelli ("Bardiani - CSF").

Tikmēr Dumolins finišu sasniedza 44 riteņbraucēju grupā, kas līderu grupai zaudēja četras sekundes.

Šī Greipelam bija ceturtā uzvara kādā no Itālijas tūres posmiem. Vācietis pirmais finišēja arī 2008., 2010. un 2015. gada "Giro d'Italia" velobrauciena posmos. Tāpat viņa kontā ir desmit uzvaras "Tour de France" posmos un četri panākumi "Vuelta Espana" posmos.

2011. gada pasaules čempionātā grupas braucienā Greipels izcīnīja bronzas medaļu.

Rītdien sportisti veiks 157 kilometru distanci, kurā riteņbraucējiem būs jāpieveic divi otrās kategorijas kāpumi.

Velobrauciena kopvērtējuma līderpozīciju saglabā Dumolins, kurš tur bija jau pēc pirmajiem diviem posmiem. Šobrīd viņš par 16 sekundēm apsteidz Bobu Jungelsu no Luksemburgas ("Etixx-Quick Step"), bet 20 sekundes no viņa atpaliek ceturtā posma uzvarētājs itālis Djego Ulissi no "Lampre-Merida" komandas un austrietis Georgs Preidlers no "Giant-Alpecin".

Līdz sacensību noslēgumam 29. maijā riteņbraucēji piestās arī Šveicē un Francijā.

Pērn "Giro d'Italia" triumfēja spānis Alverto Kontadors no "Tinkoff", bet Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no IAM vienības ierindojās 161. pozīcijā. Šogad neviens no Latvijas sportistiem Itālijas tūrē nepiedalās.

"Giro d'Italia" velobrauciens šogad norisinās 99.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!