Foto: Reuters/Scanpix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" desmitā posma uzvarētāju otrdien kļuva vācietis Marsels Kitels no "Argos-Shimano" komandas, kurš atkārtoja pirmajā posmā uzrādīto sniegumu.

Šoreiz sportistiem bija jāveic 197 kilometrus garš posms.

Kitels bija ātrākais grupas sprintā finiša taisnē, apsteidzot savu tautieti Andrē Greipelu no "Lotto Belisol" komandas un britu Marku Kavendišu no "Omega Pharma-Quick Step" vienības. Tādējādi Kitels pagaidām kā vienīgais sportists triumfējis divos šā gada "Tour de France" posmos.

Pret šī posma otrās vietas ieguvēju Greipelu gan varētu tikt ieviestas soda sankcijas, jo viņš 150 metrus pirms finiša līnijas ietriecās Kitela komandas biedra Toma Vēlersa velosipēdā un nīderlandietis piedzīvoja kritienu, kura laikā tikai laimīgas sagadīšanās pēc neiedzīvojās nopietnās traumās.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no "Katjuša" vienības distanci beidza 54.vietā, finišējot grupā, kas uzvarētājam zaudēja vien 11 sekundes.

Kopvērtējuma līdera dzelteno krekliņu saglabājis Kristofers Frūme no "Sky" komandas, otrais ir spānis Alehandro Valverde ("Movistar"), kurš no līdera atpaliek vienu minūti un 25 sekundes, bet trešajā vietā - Nīderlandes sportists Bauke Molema no "Belkin" vienības, kurš no pirmās vietas atpaliek vienu minūti un 44 sekundes.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā pakāpies par četrām pozīcijām un tagad ieņem 108.vietu, līderim zaudējot vienu stundu 15 minūtes un 46 sekundes.

Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Kā ziņots, pērn "Tour de France" velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Šīs ir jubilejas - simtās - "Tour de France" sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!