Foto: AP/Scanpix/LETA

Nīderlandes riteņbraucēja Annemīke van Vlētena sestdien Austrālijā uzvarēja pasaules čempionāta grupas braucienā, spītējot tam, ka startēja ar plīsušu kaulu elkoņa rajonā.

Grupas braucienā riteņbraucējas mēroja 164,3 kilometrus ar finišu netālu no Sidnejas esošajā Vollononā. Vispirms bija jāpārvar kāpums pēc 40 kilometriem, bet pēdējos apļos bija sešreiz jābrauc pāri 8,6% stāvam kāpumam.

Sākoties pēdējam kilometram, van Vlētena devās atrāvienā garām līderu grupai un noturēja pirmo vietu. "Movistar" nīderlandiešu riteņbraucēja finišēja četrās stundās 24 minūtēs un 25 sekundēs.

Sekundi zaudēja 11 riteņbraucēju grupa, kas finišēja uzreiz aiz uzvarētājas. Sudrabu izcīnīja beļģiete Lote Kopeki, bet bronza tika itālietei Silvijai Persiko.

Van Vlētena trešdien komandu stafetē piedzīvoja nepatīkamu kritienu īsi pēc starta, kā rezultātā iedzīvojās kaula plīsumā elkoņa rajonā. Riteņbraucējai slimnīcā tika norādīts, ka viņa varēs doties trasē arī sestdien, ja plīsuma radītais diskomforts nebūs pārāk liels.

Sākotnējais plāns bija, ka van Vlētena trasē palīdzēs savai tautietei Marannei Fosai, kura finišā samierinājās ar 14.vietu. Elkoņa trauma arī ierobežoja viņas iespējas kvalitatīvi aizvadīt finiša spurtu.

Pēc divām nedēļām nu jau divkārtējā pasaules čempione grupas braucienā van Vlētena svinēs savu 40 gadu dzimšanas dienu. 39 gadu un 351 dienas vecumā viņa ir visu laiku vecākā pasaules čempione. Viņas tautietis Jops Sutemelks 1985.gada meistarsacīkstēs uzvarēja 38 gadu un 272 dienu vecumā.

Svētdien pasaules čempionāta noslēgumā norisināsies grupas brauciens vīriešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!