Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 4. jūlijā, Burtnieku novada "SCO Centrs" trasē pēc gada pārtraukuma par elites vīru čempionu kļuva "MŠA" kluba braucējs Rihards Veide, bet sieviešu elitē Latvijas čempiona tituls Sandrai Aleksejevai ("Tālava/ VBSS"), portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Junioru konkurencēs triumfēja Helvijs Babris ("MŠA") un Lelde Šuma ("Tālava/ VBSS").

Ļoti karstajos laika apstākļos sestdien Valmieras pievārtē esošajā "SCO Centrs" trasē notika Latvijas elites un junioru čempionāts BMX riteņbraukšanā, kā arī "SMScredit.lv BMX čempionāta" piektais posms. Sacensības vienā no Latvijas labākajām un sakoptākajām trasēm pulcēja teju visus labākos pašmāju elites braucējus. Iztrūka tikai Māris Štrombergs, Kristers Lejiņš un Elvis Puroms.

Sacensības iesākās ar individuālajiem, jeb "time – trial", braucieniem. Elites vīru grupā visātrāko laiku uzrādīja Edžus Treimanis, aiz sevis atstājot Rihardu Veidi un Kristenu Krīgeru. Junioru konkurencē uzvarēja Helvijs Babris, neklātienes cīņā pārspējot Pēteri Kalniņu un Arvi Kārkliņu. Sieviešu elitē sekmīgu apli veica Eiropas spēļu sestās vietas ieguvēja Sandra Aleksejeva, kamēr juniorēm meitenēm uzvarēja Lelde Šuma.

Pamatsacensībās, kuras klātienē noraudzījās vairāki simti līdzjutēju, elites vīru grupā uzvarētājs tika noteikts trīs braucienu summā. Katram braucienam bija ļoti liela nozīme, jo viena kļūda varēja būt liktenīga cīņā par uzvaru. Pirmajā braucienā uzvarēja Treimanis, aiz sevis atstājot Kristapu Vekšu ("Ozolēni - Saldus") un savu kluba biedru no "MŠA" Veidi. Otrajā braucienā uzvaru jau guva Rihards Veide, kuram sekoja Kristens Krīgers un Kristaps Vekša. Tikmēr Edžus Treimanis finišēja sestais. Viss izšķīrās pēdējā braucienā, pirms kura līderis ar četriem punktiem (jo mazāk punktu labāka vieta) bija Veide, pieci punkti iekrāti tika Vekšam, septiņi Treimanim, bet astoņi Krīgeram.

Dienas pēdējā braucienā līderpozīcijas izkaroja Veide, kurš tās pārliecinoši arī nosargāja līdz finišam. Trenera Ivo Lakuča audzēknis otro reizi karjerā kļuva par Latvijas elites čempionu. Pateicoties otrajai vietai pēdējā braucienā, vicečempiona titulu izcīnīja Veides treniņu biedrs un kluba "Mītavas Kumeļi" braucējs Kristens Krīgers, bet trešais palika Edžus Treimanis. Kritienu tikmēr piedzīvoja Vekša, kuram nācās samierināties ar ceturto vietu.

Junioru vīru grupā visai pārliecinoši par Latvijas čempionu kļuva "MŠA" sportists Helvijs Babris. Vecpiebalgā sportista gaitas uzsākušais braucējs uzvarēja divus no trim braucieniem, bet vienreiz bija otrais. Otro vietu ieguva Pēteris Kalniņš no Saldus, bet trešo smiltenietis Kārlis Brikmanis.

Dāmu elites un junioru braucējas sacentās kopā, bet vērtēšana notika atsevišķi. Elitē čempiones tituls Sandrai Aleksejevai, kamēr juniorēm pirmā bija Lelde Šuma, kura apsteidza Kitiju Elsti no Mārupes. Spraigā cīņā norisinājās "SMScredit.lv BMX čempionāta" piektajā posmā, par kura rezultātiem ziņosim vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!