Foto: Publicitātes foto

Svētdien Beļģijā noslēdzās Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Noslēdzošajā kārtā vīru elites grupā otro vietu izcīnīja Rihards Veide. Kopvērtējumā par čempionu kļuva Māris Štrombergs, bet otro vietu nodrošināja Edžus Treimanis, kurš pēdējā posmā finālā piedzīvoja smagu kritienu.

Beļģijas pilsētā Deselā svētdien turpinājās Eiropas čempionāta noslēguma kārtas elites un junioru vecuma sportistiem. Kā jau vēstīts, pirmo reizi tik nozīmīga mēroga sacensībās startē arī Latvijas Nacionālā izlase, kuru vadīja treneris Ivo Lakučs, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Prestižajā vīru elites grupā pēdējā posmā no Latvijas sportistiem līdz pusfinālam aizkļuva trīs latvieši – Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristers Lejiņš, kuram šis šogad bija viens no lielākajiem sasniegumiem. Lielajā finālā startēja divi latvieši – Treimanis un Veide. Diemžēl finālā Treimanis, cīnoties par labāku pozīciju, piedzīvoja smagu kritienu. Tikmēr Veide spēja noturēties starp līderiem un arī šodien, tāpat kā vakar, finišēja otrais.

Treimanis pēc piedzīvotā kritiena tika nogādāts slimnīcā. Sīkāka informācija par gūtajām traumām būs zināma nedaudz vēlāk, bet jau tagad zināms, ka valmierietim nāksies izlaist pasaules čempionātu Jaunzēlandē.

Kopvērtējumā Edžus nodrošināja otro vietu, līdz ar to arī šogad Eiropas čempionāta kopvērtējumā aizņems pirmās divas vietas, jo Štrombergs uzvaru nodrošināja jau Rīgas posmos. Līdz ceturtdaļfinālam noslēguma kārtā aizkļuva Toms Mankuss, bet Kristapam Vekšam un Klāvam Lisovskim sacensības noslēdzās astotdaļfinālā.

Junioru konkurencē šīs sezonas lielāko panākumu izcīnīja smiltenietis Jānis Ērglis, kurš spēja iekļūt finālā un tajā izcīnīt septīto vietu. Kristens Krīgers šoreiz aizcīnījās līdz pusfinālam, bet Ansim Uškauram sacensības noslēdzās ceturtdaļfinālā. Dāmu elites grupā startēja arī Sandra Aleksejeva, kura šoreiz nepārvarēja kvalifikāciju.

Dienas pirmajā pusē turpat Deselā norisinājās Eiropas čempionāts jauniešiem, kurā Latvijai bronzas medaļu B15 grupā atnesa Vecpiebalgas sportists Helvijs Babris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!