Foto: Publicitātes foto

Latviešu profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Cannondale - Drapac" komandas piektdien Itālijā izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Settimana Internazionele di Coppi e Bartali" (UCI kat.2.1) otrajā posmā, kamēr Aleksejs Saramotins no "Bora-Hansgrohe" vienības nefinišēja UCI Pasaules tūres ietvaros notikušajā vienas dienas "E3 Harelbeke" velobraucienā.

Skujiņš pirms finiša atrāvās no tuvākajiem sekotājiem, kā pirmais sasniedzot 130 kilometrus garās un kalnainās distances finišu. Skujiņš finiša līniju šķērsoja pēc trasē pavadītām trim stundām 31 minūtes un 26 sekundēm.

Latvietis savus tuvākos sekotājus apsteidza par septiņām sekundēm, otro vietu ieņemot "Fortuneo - Vital Concept" franču riteņbraucējam Arno Žanusonam, bet trešais bija itālis Mateo Busato no "Wilier Triestina" vienības.

Tāpat kā pirmajā posmā, arī otrajā etapā Skujiņš turējās līderu vidū, parādot lielisku sniegumu kāpumiem bagātajos apļos. Distances beigu daļā latvietim, kuru atbalstīja pārējie komandas biedri, izdevās iegūt vadību. Skujiņš spēja nosargāt iegūto pārsvaru un izcīnīja skaistu solo uzvaru.

Skujiņš izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā. Tāpat šī bija pirmā uzvara sezonā kādam no "Cannondale - Drapac" riteņbraucējiem.

Skujiņam šī bija trešā lielā uzvara viņa karjerā, kas izcīnīta pirmās vai augstāku kategoriju velobraucienos. Divas reizes karjerā viņš triumfējis Kalifornijas daudzdienu velobrauciena posmos.

"Diena pagāja ļoti agresīvi. Bija daudz atraušanās mēģinājumu. Lielu darbu pasveica mani komandas biedri, kas ļāva saglabāt spēku pirms pēdējā bruģa kāpuma. Atlika veikt izšķirošo izrāvienu. Ne mirki neatskatījos sev aiz muguras. Īstā cīņā par uzvaru vēl būs tikai priekšā. Rīt gaidāms sprinta etaps, bet svētdien būs vismaz tik pat smags posms kā šodien. Šīs sacensības ir kā gatavošanās lielajām Ardēnu klasikām," Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) citē Skujiņu.

Latvijas riteņbraucējs pēc uzvaras piektdienas posmā kļuvis par velobrauciena kopvērtējuma līderi. Tuvāko sekotāju Liliānu Kalmežānu no "Direct Energie" komandas viņš apsteidz par 16 sekundēm.

Kā vēstīts, ceturtdien latvietis grupas braucienā bija desmitais, bet komandu braucienā viņš "Cannondale - Drapac" vīriem palīdzēja izcīnīt piekto vietu.

Sacensību turpinājumā sportistiem būs jāveic vēl divi posmi, velobraucienam noslēdzoties svētdien.

Zīmīgi, ka 1999. gadā par šī velobrauciena uzvarētāju kļuva pašreizējais Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases galvenais treneris Romāns Vainšteins.

Tikmēr UCI Pasaules tūres ietvaros Beļģijā notikušajā vienas dienas "E3 Harelbeke" velobraucienā Saramotins izstājās, bet uzvaru izcīnīja Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions grupas braucienā Gregs van Avermēts no BMC vienības.

Beļģis van Avermēts uzvaru izrāva cīņā ar vēl diviem tautiešiem Filipu Žilbēru ("Quick-Step Floors") un Oliveru Nāsenu ("AG2R La Mondiale"). Šī trijotne 206 kilometrus garās distances finišu sasniedza pēc četrām stundām 48 minūtēm un 17 sekundēm, bet tuvākie sekotāji finišā ieradās 40 sekundes vēlāk.

Kopumā sacensībās līdz finišam tika 112 riteņbraucēji jeb mazāk kā puse no startējušajiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!