Svētdien, 25. jūlijā, Alūksnes novada sporta bāzē "Mežinieki" tiks dots starts "Vivus.lv MTB Maratons 2021" trešajam posmam, ziņo organizatori.

Velosportisti un aktīvie kalnu divriteņu sporta entuziasti dosies HRX maratona un "Latvijas Valsts Meži" (LVM) pusmaratona distancēs, tikmēr jaunākie braucēji izkops savas velo prasmes "Baltais" pusaudžu distancē. Lai pamēģinātu noķert MTB sacensību sajūtu piedāvājumā arī "Johnny Blooms" velobrauciens, kas būs īsākā trasē un mazliet vieglāka.

Lai pieteiktos sacensībām, sava dalība jāreģistrē "www.mtb-maratons.lv" mājaslapā, norādot sev izvēlēto distanci. Ar precīziem distanču garumiem var iepazīties mājaslapā.

Sacensību dienā dalībniekiem numuru izņemšana HRX maratona un "Baltais" pusaudžu distancēm sāksies plkst. 8.30. Savukārt, "Latvijas Valsts Meži" pusmaratona distances dalībnieki numurus varēs izņemt no plkst. 11.30 līdz plkst. 13.00.

Pirmie trasē dosies HRX maratona distances sportisti – plkst. 10.00, kam drīz sekos "Baltais" pusaudžu distances braucēji. "Latvijas Valsts Meži" pusmaratona distances starts paredzēts plkst. 13.30. Sīkāk ar dienas kartību varēs iepazīties sacensību mājaslapā "www.mtb-maratons.lv".

"Vivus.lv MTB Maratons" ir "normāls" kalnu divriteņu maratons Latvijas un Igaunijas mežos, kas piedāvā dalībniekiem iespēju būt dabā maratona vai pusmaratona distancēs jau 15 gadus. Šogad "Vivus.lv MTB Maratons" norisinās septiņos posmos Latvijā un Igaunijā.

Alūksniete Beāte Kovgere ir HRX maratona sieviešu konkurences līdere pēc pirmajiem diviem posmiem Talsos: "Talsu pirmos divus posmus gaidīju ar lielu neziņu. Pirmkārt, divas dienas starts lielā karstumā. Otrkārt, otrās dienas starts bija savādāka formāta kā ierasts, ar intervālu startiem. Sapratu vienu, ka otrajā dienā dalību neņemšu, ja pašsajūta nebūs laba, bet viss izvērtās ļoti veiksmīgi un esmu apmierināta ar pirmajiem startiem."

"Mājās vienmēr ir lielāka spriedzīte startēt, bet esmu priecīga, ka "Vivus MTB maratons" jau trešo gadu notiks Alūksnē. Mājas trasē startēšu ar līderes krekliņu, tas noteikti dos papildu spriedzīti, lai nosargātu krekliņu," stāsta mājiniece Beāte Kovgere.

Sacensību organizatoriem rīkojoties atbildīgi un ievērojot Latvijas valdības noteiktos drošības pasākumus, kas nepieciešami koronavīrusa izplatības risku mazināšanai, "Vivus.lv MTB maratona" sacensībās tiks nodrošināti valstī noteiktie pulcēšanās ierobežojumi un higiēnas prasības. "Vivus.lv MTB maratons" organizatori lūdz sacensību dalībniekiem un līdzjutējiem būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus.

"Vivus.lv MTB Maratons 2021" nākamie posmi:

7. un 8. augustā – Cēsīs
11. septembrī – Apē (MTB-100)
2. oktobrī – Baldonē (sezonas noslēgums)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!