Foto: Jānis Lārmanis

Latvijas riteņbraucējs Andris Vosekalns, kurš šajā sezonā startē Ķīnā bāzētās Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kontinentālās komandas "Hengxiang" sastāvā, svētdien izcīnīja 11. vietu Krievijā notikušā daudzdienu velobrauciena "Five Rings of Moscow" (UCI kat.2.2) kopvērtējumā.

Svētdien sacensību dalībniekiem bija jāveic noslēdzošais - ceturtais - etaps, kurā bija jāmēro 122 kilometrus gara distance. Tajā par uzvarētāju tika kronēts Azerbaidžānas riteņbraucējs Kirils Pozdņakovs no "Synergy Baku" komandas, kurš finišu sasniedza pēc trim stundām, vienas minūtes un 40 sekundēm.

Tikmēr labākais no Latvijas riteņbraucējiem bija Kristers Ansons, kuram 25. vieta, bet uzreiz aiz viņa bija Vosekalns. Abi finišu sasniedza grupā, kas uzvarētājam piekāpās par 25 sekundēm.

Vēl no Latvijas sportistiem Kristaps Pelcers bija 45. vietā, Ēriks Toms Gavars ieņēma 57. pozīciju, kamēr Kaspars Serģis bija četras vietas zemāk. Kopumā līdz finišam tika 67 atlēti.

Kopvērtējumā uzvaru guva mājinieks Andrejs Prostokišins, kurš tuvāko sekotāju Pozdņakovu apsteidza par 43 sekundēm. No Latvijas riteņbraucējiem Vosekalns bija 11. pozīcijā, zaudēdams divas minūtes un 32 sekundes, Ansons bija 17. vietā, Serģis - 53., Pelcers - 55., kamēr Gavars atradās 64. pozīcijā starp 67 riteņbraucējiem.

Savukārt Emīls Liepiņš no profesionālā kontinentālā līmeņa komandas "One Pro" svētdien bija pēdējā vietā starp 98 finišu sasniegušajiem Jorkšīras tūres (UCI kat.2.1.) noslēdzošajā - ceturtajā - posmā.

Par 190 kilometrus garā etapa uzvarētāju kļuva francūzis Stefans Roseto ("Cofidis, Solutions Credits"), kuram Liepiņš zaudēja 31 minūti un 47 sekundes.

Kopvērtējumā par sacensību uzvarētāju kļuva Gregs van Avermēts no Beļģijas (BMC), kamēr Liepiņš bija 92. vietā, no pirmās vietas atpaliekot vairāk nekā 40 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!