Foto: Jānis Lārmanis

25 gadus vecais Latvijas šosejas riteņbraucējs Andris Vosekalns noslēdzis līgumu ar vienu no labākajām Ķīnas UCI kontinentālajām vienībām "Hengxiang cycling team". Jaunās komandas sastāvā alūksnietis startēs lielākajos velobraucienos Āzijas valstīs, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Oficiāli kļuvis zināms, ka šajā gadā Latvijas eksčempions pārstāvēs Ķīnas komandas "Hengxiang cycling team" krāsas. Šī vienība ir viena no vadošajām šosejas riteņbraukšanas vienībām ne vien Ķīnā, bet visā Āzijā. Komandas sportisti startēs HC, 1. un 2. kategorijas UCI viendienu, kā arī daudzdienu velobraucienos. Pērn "Hengxiang" komandas krāsas aizstāvēja kā Ķīnas, tā arī Nīderlandes sportisti.

"Esmu gandarīts par iespēju pievienoties vienai no labākajām komandām Āzijā," saka Latvijas velosportists. "Menedžeris par mani interesējās jau ilgāku laiku. Viņš konsultējās ar pazīstamo Lietuvas riteņbraucēju Tomasu Vaitkusu, kurš aizlika labu vārdu. Gaidāmajā sezonā vēlos gūt savu pirmo uzvaru UCI kategorijas sacensībās. Darīši visu iespējamo, lai aizvadītu karjeras labāko sezonu. Sacensības Ķīnā raksturīgas ar siltu laiku, kā arī platiem un kvalitatīviem ceļiem."

Andris Vosekalns sacensībās Ķīnā iepriekš startējis kopš 2012. gada sezonas, regulāri sekmējot komandas sprinteru panākumus, kā arī izceļoties ar aktīvu sniegumu arī pats. Aizvadītajā gadā "Tour of Fuzhou" velobrauciena posmā Murjāņu sporta ģimnāzijas absolvents ieguva piekto vietu.

Vosekalns kļuvis par desmito Latvijas riteņbraucēju, kurš jaunajā sezonā pārstāvēs kādu no citu valstu vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!