Foto: AFP/Scanpix/LETA

Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs sestdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" pirmajā posmā, pērn izcīnītā titula aizstāvēšanu sākot ar pirmo vietu kopvērtējumā.

Spānijas tūre sākās ar 7,1 kilometru individuālo braucienu Burgosas pilsētas ielās, ceļā uz finišu pārvarot vienu kāpumu. Burgosā šodien valdīja pamatīga svelme, bet vēlāk startējušie riteņbraucēji distanci veica nedaudz vēsākos laikapstākļos.

"Jumbo-Visma" riteņbraucējs Rogličs startēja kā pēdējais no 184 sportistiem un finišā pārspēja visus iepriekš braukušos. Viņš distanci beidza astoņās minūtēs un 32 sekundēs.

Sešas sekundes zaudēja spānis Alekss Aranburu ("Astana - Premier"), bet astoņas sekundes lēnāks bija uzvarētāja tautietis Jans Tratniks ("Bahrain - Victorious").

Viens no Rogliča potenciālajiem konkurentiem Egans Bernals ("Ineos Grenadiers") tūri sāks ar 27 sekunžu deficītu pret sāncensi. Kolumbietis šajā posmā uzrādīja 46.rezultātu. Bernala komandas biedrs, nesen Tokijas olimpiskajās spēlēs uzvarējušais ekvadorietis Ričards Karapass, kurš pērn vairākos posos pabija līdera sarkanajā kreklā, pirmajā posmā bija divas sekundes ātrāks.

"Bija jābrauc tikai septiņi kilometri, taču tāpat tas bija ļoti smagi no starta līdz finišam. Īsti nezināju savu laiku starpfinišā, taču skaidrs bija tas, ka jābrauc ātri kāpumā, pēc tam lejā, jāizdzīvo pagriezienos un jāžmiedz taisnē," pēc finiša stāstīja Rogličs.

Svētdien riteņbraucēji veiks 166,7 kilometrus garu līdzenumu posmu, bet jau pirmdien būs pirmais pārbaudījums kalnos.

Turpmākajās trīs nedēļās sportisti aizvadīs 21 posmu ar finišu 5.septembrī Santjago de Kompostelā.

Pēdējā no sezonas trim grandtūrēm nepiedalīsies neviens no Latvijas riteņbraucējiem. Tuvu tam bija Krists Neilands, taču trauma latvietim liedza debitēt "Vuelta a Espana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!