Foto: AFP/Scanpix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" ceturtā posma uzvarētāju otrdien kļuva spānis Daniels Moreno, kurš pārstāv "Katjuša" komandu.

Ja velomaratona otrajā posmā Moreno pietrūka pavisam nedaudz līdz uzvarai un viņš izcīnīja otro vietu, tad ceturtajā posmā tieši spāņu riteņbraucējs spēja kā pirmais šķērsot finiša līniju grupā, kas sastāvēja no 21 sportista.

Šis posms bija 189,1 kilometru garš, un otro un trešo vietu attiecīgi izcīnīja šveicietis Fabians Kanselara ("RadioShack-Leopard") un austrālietis Maikls Metjūss ("Orica GreenEDGE").

Lielisks sniegums ceturtajā posmā padevās šā gada "Giro d'Italia" uzvarētājam, itālim Vinčenco Nibali ("Astana"), kurš kā 16.finišēja uzvarētāju grupā un ar šo rezultātu ir atguvis līdera godu kopvērtējumā. No viņa par trim sekundēm atpaliek pieredzējušais amerikānis Kriss Horners ("RadioShack Leopard"), bet astoņas sekundes zaudē īrs Nikolass Ročs ("Saxo-Tinkoff").

Šā gada "Vuelta Espana", kas norisināsies 21 posmā līdz 15.septembrim, nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs.

Pērn šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet gadu iepriekš Aleksejs Saramotins ierindojās 166.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!