Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 13. novembrī, Krievijas galvaspilsētā Maskavā sāksies Eiropas čempionāts BMX frīstailā. Vīru konkurencē starp 30 dalībniekiem būs arī divi Latvijas sportisti – Ernests Zēbolds un Tomass Grīnbergs ("Rave team") . Sestdien notiks kvalifikācija, bet svētdien fināls.

BMX frīstails uzņem arvien lielāku popularitāti. To veicinājusi ļoti skatāmā un elpu aizraujošā riteņbraukšanas veida iekļaušanu olimpisko spēļu programmā, gan arī nodarbojošo skaita pieaugumu jaunatnes vecumā dažādos pasaules reģionos. Arī Latvijā BMX frīstails ar katru gadu kļūst populārāks, kamēr mūsu vadošie braucēji pierāda sevi arvien prestižākās starptautiskajās sacensībās.

Šīs nedēļas nogalē Maskavā norisināsies Eiropas čempionāts BMX frīstailā olimpiskajā, jeb parka disciplīnā. Sacensībām kvalificējušies 30 vīri un 16 dāmas no visas Eiropas. Latviju pārstāvēs divi vadošie elites vīri – Ernests Zēbolds un Tomass Grīnbergs.

Ventspilnieks Ernests Zēbolds šogad priecējis ar izcīnīto trešo vietu UCI C1 kategorijas sacensībās "Extreme Barcelona", kā arī iekļuva TOP10 arī šāda pat līmeņa sacensībās Madridē. Pasaules rangā Ernests ieņem 18., bet Grīnbergs 39. vietu. Mūsu sportistu galvenais uzdevums Maskavā būs cīņa par vietu lielajā finālā. Galvenie favorīti par uzvaru būs horvāts Marins Rentešs un francūzis Entonijs Žažāns.

Kvalifikācija norisināsies sestdien no pulksten 15:00 pēc Latvijas laika. Tikmēr fināls svētdien sāksies 16:00 pēc mūsu laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!