Foto: Jeļizaveta Iļjina

Sestdien, 13. jūnijā, kādreizējais biatlonists Raivis Zīmelis ("MySport – STEVENS") un Lelde Ardava ("Rietumu – Delfin") izcīnījuši Latvijas čempiona titulus SEB MTB maratona trešajā posmā, portālu "Delfi" informēja Igo Japiņa sporta aģentūrā.

Abi sportisti izcīnījuši uzvaru arī "Skandi motors" distances absolūtajos vērtējumos.

Kā norāda aģentūra, posma starts un finišs atradies slēpošanas centrā "Mailes". Pavisam kopumā trīs dažādās distancēs uz starta stājušies 1850 dalībnieki no visas Latvijas, kā arī apkārtējām valstīm.

Dalībniekiem bijusi sagatavota interesanta, dinamiska un vietām arī tehniska trase. Tā vedusi pa "Maiļu" slēpošanas trasi, Cigoriņa kalnu, dažādām taciņām, kā arī meža ceļiem.

"Skandi motors" distancē, kur notikusi arī cīņa par Latvijas čempiona titulu, dalībniekiem bijusi jāpievar 58 kilometru gara distance. Pirms starta vīriešu elites grupā par galvenajiem favorītiem uzskatīti pērnā gada Latvijas čempions Mārtiņš Blūms ("ZZK"), kā arī Andris Vosekalns ("Rietumu – Delfin"), Oskars Muižnieks, Matīss Preimanis, Pēteris Janevics (visi "Sportlife") un citi.

Distances pirmajā daļā izveidojies trīs braucēju atrāviens, kurā atradies Vosekalns, Rihards Bartuševics ("Sportlife") un Raivis Zīmelis. Turpinājumā solo izrāvienu veicis alūksnietis Andris Vosekalns, tomēr "Maiļu" stadionu pašreizējais Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā neveiksmes dēļ sasniedza vien septītais. Līdz ar to par jauno Latvijas čempionu un SEB MTB maratona posma uzvarētāju kļuva Zīmelis. Viņš finišējis vienatnē.

Bijušā Latvijas izlases biatlonista laiks distancē bijusi viena stunda 49 minūtes un 42 sekundes. Sīvā cīņā par otro vietu "ZZK" vienības pārstāvis Mārtiņš Blūms pārspējis "Sportlife" riteņbraucēju Matīsu Preimani. Abi no uzvarētāja atpalikuši par 19 sekundēm.

Labāko sešiniekā iekļuvis arī Oskars Muižnieks, Pēteris Janevics un Rihards Bartuševics.

Sieviešu konkurencē par Latvijas čempioni un MTB maratona posma uzvarētāju kļuva Ardava. Viņas laiks trasē bijis divas stundas deviņas minūtes un 55 sekundes.

Septiņas minūtes vēlāk finišējusi Ingrīda Šmite ("Sportlife"), bet trešā ātrākā Vietalvā izrādījusies Katrīna Jaunslaviete ("Ebike Machine").

Junioru konkurencē triumfējis Dāvis Perševics, apsteidzot savu komandas biedru no "NN Sporta kluba" Edvartu Višķeru un "Sportlife" braucēju Tomasu Kārli Iļjenko.

"Virši – A" braucienā vairāk nekā 40 kilometru garajā distancē neilgu laiku pirms finiša pārsvaru ieguvis "Veloprofs – Wolkswagen" vienības riteņbraucējs Nauris Zviedris. Tieši viņš arī izcīnījis uzvaru, gūstot pirmo panākumu SEB MTB maratonā kādas no distances absolūtajā vērtējumā. Otro un trešo vietu guvuši "MySport – STEVENS" pārstāvji – Lauris Purniņš un Raimonds Bricis. Starp dāmām nepārspēta palikusi "Sportlife" braucēja Ieva Strēle, apsteidzot smiltenieti Rūtu Brakovsku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!