No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētas Zolderas BMX centrā norisināsies UEC Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Beļģijas posmos startēs kopumā 43 Latvijas sportisti. Elites vīru konkurencē Latvijas valsts godu aizstāvēs Kristens Krīgers, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Zolderas posmi lielā dalībnieku skaita dēļ ir vienīgie Eiropas BMX kausa posmi šajā sezonā, kas risināsies trīs dienu garumā. No sestdienas līdz pirmdienai par godalgām sacentīsies vairāk nekā 1200 sportisti. Zolderas trase ir viens no lielākajiem BMX centriem Eiropā, kur vairākkārt notikuši pasaules un Eiropas čempionāti, kā arī Eiropas kausa posmi.

Kuplā skaitā Beļģijā startēs Latvijas sportisti. Dažādās vecuma grupās piedalīsies kopumā 43 latvieši. Elites vīru grupā uz starta redzēsim pērnā gada Eiropas čempionāta finālistu Kristenu Krīgeru. AKSSC/"Valmiera" un "Mītavas kumeļu" pārstāvim šīs būs pirmās sacensības šosezon.

U23 vīru konkurencē uz starta redzēsim pērnā gada Latvijas elites čempionu Rinaldu Jāni Kārkliņu, Pasaules kausa posmos U23 grupā finālos iekļuvušo Edvardu Glāzeru un 2019. gada Eiropas čempionu B16 grupā Edvardu Emīlu Libertu (visi AKSSC/"Valmiera"). Virkne latviešu startēs arī junioru, jauniešu, bērnu un amatieru grupās.

Sestdien sacensības sāksies pulksten 10.20 pēc Latvijas laika ar elites, U23 un junioru sacensībām. No pulksten 15.10 startus trešajā posmā uzsāks bērnu (līdz 14 gadiem) un krūzeru grupu sportisti.

Svētdien no pulksten 11.20 elites, junioru un U23 grupu sportisti aizvadīs ceturto posmu. No 16:10 trešā posma sacensības aizvadīs jauniešu 15+ un amatieru sportisti. Pirmdien ceturtais posms gaidāms kā bērnu un krūzeru, tā arī jauniešu un amatieru konkurenču grupu braucēji.

Visi sacensību braucieni būs pieejami tiešraidē platformā "tv.uec.ch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!