Foto: AP/Scanpix

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" 11.posmā trešdien uzvaru izcīnīja zviedrs Frēdriks Kesiakofs no Kazahstānā bāzētās komandas "Astana".

Šajā posmā sportisti veica 39,4 kilometrus garu distanci ar atsevišķu startu, un Kesiakofs finišēja pēc 52 minūtēm un 36 sekundēm.

Otrajā vietā tikmēr ierindojās slavenais spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank"), kurš uzvarētājam zaudēja 17 sekundes, bet trešo pozīciju izcīnīja brits Kristofers Frūme ("Sky Procycling"), kurš no Kesiakofa atpalika 39 sekundes.

Savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" šajā posmā finišēja 44.vietā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 26 sekundes.

Līderpozīciju kopvērtējumā saglabāja Smukuļa pārstāvētās komandas līderis Hoakims Rodrigess no Spānijas, kurš šoreiz finišēja septītajā pozīcijā.
Rodrigess tagad vairs tikai par vienu sekundi apsteidz Kontadoru, bet trešo pozīciju ieņem Frūme, kurš no līdera atpaliek par 16 sekundēm.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā pakāpās uz 138.vietu, Rodrigesam zaudējot vienu stundu septiņas minūtes un 22 sekundes.

Kā ziņots, Kontadors šajās sacensībās startē pēc divu gadu diskvalifikācijas par dopinga lietošanu.

Kopumā velobraucienā tiks veikts 21 posms.

Jau vēstīts, ka Smukulis nepiedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs. Vienīgais Latvijas pārstāvis šosejas riteņbraukšanā Londonā bija Aleksejs Saramotins, kurš ieņēma 55.vietu grupas braucienā.

Pagājušajā gadā no Latvijas riteņbraucējiem "Vuelta Espana" sacensībās piedalījās Saramotins, kurš, cīnoties ar veselības problēmām, noslēguma kopvērtējumā ieņēma 166.vietu starp 167 sacensības beigušajiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!