Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Amerikāņu futbola šī brīža spēcīgākā komanda, Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība "Kansas City Chiefs" noslēgusi sporta vēsturēs iespaidīgāko līgumu ar sezonas finālspēles vērtīgāko spēlētāju Patriku Mahoumsu, vēsta ESPN.

Jaunais līgums noslēgts uz 10 gadiem, kuru laikā Mahoumss garantēti saņems 450 miljonus ASV dolāru. Dažādu piemaksu sistēma ļauj Mahoumsam līguma ietvaros saņemt līdz pat 503 miljoniem ASV dolāru. Jaunais līgums garantē arī 140 miljonus traumas gadījumā, kā arī spēlētāja jaunā vienošanās liedz sportistu aizmainīt uz kādu citu klubu.

Aprīlī "Chiefs" izmantoja iespēju un pagarināja sadarību ar Mahoumsu uz visu 2021. gadu, bet jaunais līgums paredz, ka spēlētājs Kanzassitijā paliks līdz pat 2031. gada sezonas beigām.

Tādējādi Mahoumss kļuvis par iespaidīgākā līguma īpašnieku Ziemeļamerikas profesionālajā sportā. Līdz šim par bagātāko sportistu Ziemeļamerikā tika uzskatīts beisbolists Maiks Trouts, kuram ar Losandželosas "Angles" ir 12 gadus līgums par 426,5 miljoniem ASV dolāru.

24 gadus vecais Mahoumss šogad palīdzējas "Kansas City Chiefs" izcīnīt uzvaru "Super Bowl" izcīņā, bet "Chiefs" "kvoterbeks" tika atzīts par MVP. Viņš kļuva par pirmo "kvoterbeku" līgas vēsturē, kurš ticis gan pie MVP, gan pie kausa, vēl nebūdams pat 25 gadus vecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!