Foto: Publicitātes foto
Indijā dzimušais Lielbritānijas pilsonis Faudža Singhs svētdien Kanādas pilsētā Toronto kļuva par pirmo skrējēju, kurš 100 gadu vecumā veicis klasiskā maratona distanci, ziņa telekanāls CTV.

1911.gada aprīlī dzimušais Singhs piedalījās Toronto maratonā, kura 42,195 kilometrus garā trase atrodas Ontario ezera krastā.

Apmēram sešas stundas pēc skrējiena sākuma Singhs gandrīz izstājās no tā, tomēr izturēja un pabeidza distanci. Viņš noskrēja maratonu aptuveni astoņās stundās un 25 minūtēs.

Paredzams, ka Singhs tiks iemūžināts Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē vecākais maratonists.

Singhs sāka skriet 80 gadu vecumā. 2003.gadā viņš sasniedza rekordu vecuma grupā virs 90 gadiem, maratonu veicot piecās stundās, 40 minūtēs un vienā sekundē. Kopš tā laika Singhs maratonu nebija skrējis, un viņa treneris uzskatīja, ka veterānam nebūs viegli Toronto tikt līdz finišam.

Piedaloties Toronto maratonā, Sings arī vāca līdzekļus labdarībai, lai palīdzētu trūcīgāko ģimeņu bērniem.

Par savu līdzšinējo sasniegumu nozīmīgu avotu Sings uzskata unikālo diētu, jo uzturā viņš lieto tikai tēju, grauzdētu maizi un dārzeņus karija mērcē.

Toronto maratona distanci svētdien visātrāk noskrēja Kennets Mungara no Kenijas - trasi veicot divās stundās, deviņās minūtēs un 51 sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!