Foto: AP/Scanpix
Latvijas sporta juniori 2014.gadā piedalījās gan sava vecuma, gan pieaugušo sacensībās, un sasniegtie rekordi, uzvaras un rezultāti ļauj cerēt, ka arī turpmākajos gados Latvija teiks savu vārdu gan olimpiskajos, gan neolimpiskajos sporta veidos.

Turpinot Latvijas vieglatlētikas un šķēpmešanas tradīcijas, Gatis Čakšs šogad kļuva par pasaules junioru čempionu, tenisa pasauli pārsteidza Jeļena Ostapenko, triumfējot junioru Vimblodā, autosporta aprindās Latvjas karogu un himnu lika iegaumēt Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, bet Latvijas airēšanas nākotne nu saistās arī ar Roberta Akmens vārdu.

Portāls "Delfi" atskatās uz šo un citu Latvijas jauno sportistu panākumiem 2014.gadā.

Gatis Čakšs - pasaules junioru čempions šķēpmešanā

Foto: F64

To, ka latviešiem ir īpašas attiecības ar specifisko vieglatlētikas disciplīnu, šogad pierādīja jaunais šķēpmetējs Gatis Čakšs, kurš šāgada junioru pasaules čempionātā divreiz laboja personisko rekordu un izcīnīja zelta medaļu. Gata uzvaras metiens bija 74,04 metrus tāls.

Lasīt vairāk

Rebeka Koha 'uzceļ' divas medaļas un Latvijas rekordu

Šābrīža Latvijas labākajam svarcēlājam Artūram Plēsniekam ir nedaudz "jāpieraujas", jo Latvijas, Eiropas un nu jau arī pasaules svarcelšanas "saulītē" ienākusi 16 gadus vecā Rebeka Koha, kura šogad uzvarēja Eiropas jauniešu čempionātā, Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, pasaules junioru svarcelšanas čempionātā palika ceturtā, bet, debitējot pieaugušo konkurencē Eiropas čempionātā, izcīnīja augsto septīto vietu.

Lasīt vairāk

Nitišs un Baumanis - spēcīgi vārdi pasaules un Eiropas rallijkrosā

Foto: QNIGAN.COM

Pateicoties Latvijas pilotu Reiņa Nitiša un Jāņa Baumaņa rezultātiem, pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātā arvien labāk zināms kļūst Latvijas vārds. Abi piloti šosezon vienās sacīkstēs divreiz lika skanēt Latvijas himnai, uzvarot savās ieskaitēs Norvēģijas posmā, un sezonas beigās abiem medaļas - Reinim bronza pasaules čempionātā, kas ir Latvijas pilotu visu laiku augstākais sasniegums autosportā, Jānim viņa debijas sezonā bronza Eiropas čempionātā.

Lasīt vairāk

Roberts Akmens - ātrākais Eiropas smaiļotājs

Drošāk Riodežaneiro un tālāko olimpisko spēļu virzienā var skatīties Latvijas airētāji, jo jaunais smaiļotājs Roberts Akmens šogad uzvarēja Eiropas junioru čempionātā, bet pasaules meistarsacīkstēs izcīnīja sudraba godalgu.

Lasīt vairāk

Jeļenas Ostapenko triumfs Vimbldonā

Foto: AFP/Scanpix

Pirmo reizi Latvijas tenisa vēsturē izcīnīta uzvara prestižajā Vimbldonas tenisa turnīrā - jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko triumfēja junioru turnīrā, bet vēlāk Pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārī ar lietuvieti Alvili Parazinskaiti izcīnīja bronzas medaļas. Pasaules tenisa junioru rangā Latvijas sportiste gada beigās ir otrajā vietā.

Lasīt vairāk

Motokrosists Pauls Jonass sevi pierāda KTM rūpnīcas komandai

Foto: LETA

Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass noslēdzis piecu gadu līgumu ar augsti attīstītās KTM rūpnīcas pasaules čempionāta MX2 klases komandu "Red Bull Factory", kas viņam ļaus pēc attiecīgās pieredzes iegūšanas iesaistīties cīņā par pasaules čempiona titulu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!