Dzimšanas dienu šodien svin pasaules labākais tenisists amerikānis Pīts Samprass (dz.1971).
Viņš ir uzvarējis 14 "Grand Slam" turnīros, kas ir rekords. Sešus gadus pēc kārtas viņš bija pasaules pirmā rakete, kas arī ir rekords. Samprass septiņas reizes uzvarēja Vimbldonā, piecas reizes – "US Open" un divas reizes "Australian Open" turnīrā.

Dzimšanas dienu šodien svin viens no savulaik labākajiem bobslejistiem pasaulē šveicietis Gustavs Vēders (dz.1961). Viņš ir divkārtējais olimpiskais (1992. gadā Albērvillā un 1994.gadā Lillehammerē divnieku konkurencē), pieckārtējais pasaules un septiņkārtējais Eiropas čempions.

Šūpuļa svētki šodien arī pazīstamajam holandiešu futbola trenerim Leo Bēnhakkeram (dz.1942), kurš nesen kļuvis par Polijas izlases galveno treneri, bet pasaules čempionātā Vācijā viņš bija Trinidādas un Tobago izlases galvenais treneris. Viņš ir vadījis arī Nīderlandes un Saūda Arābijas izlases, kā arī tādus pazīstamus klubus kā "Ajax", Madrides "Real", "Feyenoord"...

Dzimšanas diena arī kubiešu bokserim Anhelam Ereram (dz.1952). Viņš 1976. un 1980. gada olimpiskais čempions attiecīgi svarā līdz 57 kg un līdz 60 kg, kā arī 1978. un 1982. gada pasaules čempions šajās svara kategorijās.

1987.gadā Maikls Andreti sasniedza lielāko vidējo ātrumu "Indycar" sacensību vēsturē – Mičiganas ovālā viņš brauca ar vidējo ātrumu 171,490 km/h!

1992.gadā baltkrievu vingrotājs Vitālijs Ščerbo olimpiskajās spēlēs Barselonā ieguva 6 zelta medaļas. Turklāt četras zelta medaļas viņš ieguva vienā dienā. Tie abi ir rekordi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!