Dzimšanas dienas šodien diviem savulaik pazīstamiem tenisistiem – austrietim Tomasam Musteram (dz.1967) un čehietei Janai Novotnai.
Musters savā karjerā uzvarēja 44 turnīros un tajā skaitā vienā "Grand Slam" turnīrā – 1995. gadā "French Open". Divreiz Musters spēlēja "Australian Open" pusfinālā, trīs nedēļas viņš bija pasaules ranga pirmais numurs. Viņam pieder otra garākā uzvaru sērija uz zemes seguma laukumiem pēc Bjerna Borga – 40 uzvaras pēc kārtas (Borgam – 44). 1990. un 1995.gadā Musteru atzina par Austrijas gada sportistu.

Novotna 1998.gadā uzvarēja Vimbldonā, divas reizes viņa bija šā turnīra fināliste un vienreiz spēlēja arī "Australian Open" finālā. Novotna ir 1988. un 1992.gada olimpisko spēļu vicečempiona dubultspēlē, kā arī 1996.gada olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja vienspēlē. 1997.gadā viņa bija pasaules otrā rakete.

1973.gadā mira slavenais somu skrējējs Pāvo Nurmi. Viņam bija 76 gadi. Pagājušā gadsimta 20.gados "lidojošais soms" bija labākais vidējo un garo distanču skrējējs pasaulē. Trijās olimpiskajās spēlēs viņš ieguva 9 zelta un trīs sudraba medaļas! Turklāt 1924.gadā Parīzē viņš kļuva par pieckārtējo olimpisko čempionu. 1952.gada olimpiskajās spēlē Helsinkos tieši Pāvo Nurmi iededza olimpisko uguni.

1980.gadā savu pēdējo cīņu par pasaules čempiona titulu aizvadīja Muhameds Ali. Tā bija cīņa ar Leriju Holmsu par titulu WBC versijā, Ali cerēja kļūt par pirmo bokseri, kurš četras reizes iegūst pasaules čempiona titulu, taču viņš zaudēja 11. raundā ar tehnisko nokautu – Ali vienkārši vairs nespēja turpināt cīņu...

1991.gadā vācu tenisiste Štefija Grāfa uzvarēja Leipcigas turnīra finālā čehieti Petru Langrovu un kļuva par pirmo tenisisti, kas uzvarēja 500 mačos.

1993.gadā pirmo reizi boksa vēsturē cīņā par čempiona titulu smagajā svarā tikās divi britu bokseri – Lenokss Lūiss pārspēja Franku Bruno.

2004.gadā tika fiksēta uzvara ar vismazāko pārsvaru motošosejas pasaules čempionātos. Katāras "Grand Prix" izcīņā 125 kub. cm klasē spānietis Horhe Lorenco un itālietis Andrea Diviciozo finišēja vienlaicīgi – 39:11,620. Tikai ar fotofiniša palīdzību izdevās noteikt, ka Lorenco bija par sekundes tūkstošdaļu (!) ātrāks...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!