Foto: AFP/Scanpix/LETA
Lielās beisbola līgas (MLB) klubs Ņujorkas "Mets" parakstījis trešo iespaidīgāko līgumu līgas vēsturē, uz desmit gadiem noslēdzot darījumu ar Fransisko Lindoru.

27 gadus vecais Puertoriko beisbolists tuvāko desmit gadu laikā pamatalgā saņems 341 miljonu ASV dolāru. Iespaidīgāki līgumi, ņemot vērā darījuma kopējo summu, līgas vēsturē ir tikai Maika Troutam no Losandželosas "Angels" (426,5 miljoni ASV dolāru) un Mūkijam Betsam no Losandželosas "Dodgers" (365 miljoni ASV dolāru).

Lindors uz "Mets" pārcēlās šī gada sākumā, kad Ņujorkas klubs veica iespaidīgu maiņas darījumu ar Klīvlendas "Indians". Drīz pēc tam "Mets" izvairījās no arbitrāžas tiesas, piekrītot ar Lindoru parakstīt viena gada līgumu par 22,3 miljoniem ASV dolāru.

Tomēr "Mets" un Lindora attiecību jezga turpināja būt par vienu no "karstākajiem" diskusiju iemesliem MLB starpsezonā. "Mets" vēlējās noslēgt ar beisbola zvaigzni ilgtermiņa līgumu, tomēr sarunas nevedās raiti. Lindors arī paziņoja, ka vēlas skaidrību līdz sezonas sākumam, kas ir 1. aprīlis, jo sezonas gaitā nevēlas runāt par jauniem līgumiem. Ja abas puses nevienotos, Lindors pēc sezonas kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!