Duālās karjeras sporta stipendijas studiju maksas segšanai 2020./2021. studiju gadā saņēmuši 49 augsta līmeņa sportisti, lēmusi Latvijas Universitātes (LU) Sporta stipendiju komisija, ziņo LU.

Kā informē LU Sporta centrs, kopumā šogad saņemt 61 pieteikums Duālās karjeras studijām, no tiem stipendijas piešķirtas 49 sportistiem. Vēl vairāki sportisti ieguvuši valsts finansētas studiju vietas LU.

39 sportisti saņēmuši stipendijas bakalaura līmeņa studijām, astoņi – maģistra līmeņa studijām, bet divi izvēlējušies pirmā līmeņa studijas (koledža). Studentu vidū visvairāk pārstāvēti basketbolisti (10), futbolisti (9), vieglatlēti (9), florbolisti (7). Studēt gribētāju vidū ir arī skeletona, bobsleja, airēšanas, slēpošanas, volejbola, triatlona un badmintona pārstāvji. Stipendiju saņēmēju vidū ir 17 meitenes un 32 puiši.

Visbiežāk sportisti izvēlējušies apgūt bakalaura līmeņa studiju programmu “Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība”. Vairāki izvēlējušies apgūt tiesību zinātni, sporta zinātni, industriālās inženierijas vadību, e-biznesu un loģistikas vadības sistēmas u.c. programmas. Sportistu vidū ir arī topošie ārsti, ekonomikas un finanšu un pat bioinženierijas un biotehnoloģiju speciālisti.

Lemjot par sporta stipendiju piešķiršanu, tika izvērtēti visu sportistu pēdējo divu gadu laikā sasniegtie rezultāti un par tiem sportistiem tika piešķirti punkti. Izvērtējot visus rezultātus, Sporta stipendiju komisija nolēma, ka 2021./2022. mācību gadā sporta stipendiju 100% apmērā iegūst 34 sportisti, 75% apmērā – 11 sportisti, 50% apmērā – trīs sportisti, bet 25% apmērā – viens sportists.

“Sen pagājuši tie laiki, kad par savu turpmāko nākotni sportisti sāka domāt tikai pēc aktīvās karjeras beigām,” norāda LU Sporta centra direktors Uģis Bisenieks. “Augstākās izglītības iestādēm ir jārod risinājumi un īpaši piedāvājumi šādiem studentiem, lai dotu iespēju gan sasniegt augstus rezultātus sportā, gan iegūt kvalitatīvu augstāko izglītību.”

LU jau vairākus gadus atbalsta augsta līmeņa sportistus, piešķirot sporta stipendijas studijām augstskolā. Šogad sporta stipendijas ir studiju maksas atvieglojums jebkurā studiju programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!