Foto: Reuters/Scanpix

Tiesības rīkot 2022. gada Sadraudzības valstu spēles ir ieguvusi Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pilsēta Durbana, līdz ar to Āfrika pirmo reizi vēsturē uzņems šo sporta forumu.

"Šī ir diža diena Durbanai un DĀR, jo 2022. gada Sadraudzības valstu spēles ir uzticēts rīkot Āfrikai," portāls "insidethegamzes.biz" citē orgkomitejas priekšsēdētāju Marku Aleksandru. "Pieteikšanās uzņemt spēles paātrinās pilsētas celtniecību un attīstību, apvienos pilsētas iedzīvotājus. Ar spēļu palīdzību mēs gribam izveidot lielāku sociālo sadarbību, radīt iespējas, paaugstināt labklājību un vienlīdzību, paātrināt visas valsts ekonomisko attīstību. Sadraudzības valstu spēles Durbanai būs pārmaiņu punkts."

Durbanas kandidatūru Sadraudzības valstu federācijas (CGF) Ģenerālajā asamblejā apstiprināja vienbalsīgi, jo DĀR bija palikusi vienīgā kandidāte - februārī globālās naftas cenu pazemināšanās dēļ savu pieteikumu atsauca Edmontona Kanādā.

Sadraudzības valstu spēles notiek kopš 1930. gada un tiek tīkotas ik pēc četriem gadiem. Sākotnēji tās bija Britu impērijas spēles, vēlāk paplašinājās līdz Nāciju Sadraudzības spēlēm, kurās piedalās 71 valsts un teritoriju sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!