Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportiste Aija Skrastiņa nedēļas nogalē uzvarēja Baltijas čempionātā orientēšanās sportā garajā distancē, informē Latvijas Orientēšanās federācija.

Nedēļas nogalē Lietuvā pulcējās ātrākie Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Baltkrievijas un Krievijas orientieristi, lai savus spēkus mērotu Baltijas čempionātā orientēšanās sportā. Baltijas čempionātā jauniešu, junioru un pieaugušo konkurencē startēja 54 Latvijas orientēšanās izlases pārstāvji.

Sestdien, kad sacensības notika garajā distancē, Latvijas sportisti ieguva četras zelta medaļas. Starp zelta medaļu ieguvējiem bija arī ātrākā Latvijas pieaugušo izlases pārstāve Aija Skrastiņa, kura 11,9 km garajā distancē ar rezultātu 1:17:08 vairāk kā par četrām minūtēm apsteidza otrās vietas ieguvēju igaunieti Anniku Rihmu.

Kā atzīst Aija Skrastiņa, "neskatoties uz to, ka distancē kopumā kļūdījos 3-4 minūtes, mans skriešanas ātrums bija pietiekošs, lai ar skaistu atrāvienu vinnētu Baltijas čempionātu. Izbaudīju gan labi skrienamo, taču gana kalnaino piejūras mežu, gan arī distances garumu – divpadsmit kilometrus individuālajā distancē."

Sestdien pirmās vietas savās grupās izcīnīja arī Endijs Titomers (M14), Emīls Henrijs Taube (M16) un Jānis Sārs (M18). Latvija tika arī pie divām sudraba medaļām – otro vietu ieguva Beata Zaļaiskalns (W20) un Ritvars Glūdiņš (M14). Vīriešu pieaugušo elites grupā M21, sīvā cīņā starp 57 dalībniekiem mūsu izlases pārstāvis Mārtiņš Sirmais ieguva trešo vietu, 17,5 km garajā distancē ar rezultātu 1:29:14 līderim igaunim Olle Kärner zaudējot nepilnas trīs minūtes. Šajā grupā pavisam maz pietrūka Edgaram Bertukam, kurš ar nedaudz lēnāku rezultātu 1:29:34 ieguva ceturto vietu. Ceturtā vieta arī sieviešu pieaugušo elites grupas pārstāvei Kristai Mihailovai. Pieaugušo grupās M21 un W21 šīs dienas rezultāti tika ņemti kā ieskaites punkti Pasaules rangā. Pēc šī Baltijas čempionāta Latvijas izlases ātrākā sportiste Aija Skrastiņa šobrīd Pasaules rangā kāpusi pa vienu vietu uz augšu un atrodas 39.vietā, bet vīriešu konkurencē šobrīd visaugstāk atrodas Mārtiņš Sirmais – 62.vieta.

Svētdien, kad sacensības norisinājās stafetēs, īpašu prieku Latvijas līdzjutējiem sagādāja M21 grupu pārstāvji, jo uz goda pjedestāla apbalvošanā kāpa pat divas Latvijas izlases komandas. Tikai nedaudz vairāk kā divas minūtes atpaliekot no līderiem lietuviešiem, otrajā vietā finišēja Latvijas izlases komanda, kuras sastāvā skrēja Artūrs Pauliņš, Andris Jubelis un Andris Kivlenieks. Šajā grupā Latvijas izlasei arī bronzas medaļas – tās izcīnīja komanda, kurā skrēja Kalvis Mihailovs, Mārtiņš Sirmais un Edgars Bertuks. Labi veicās arī mūsu izlases M20 grupas pārstāvjiem Dāvim Dišleram, Ivaram Kļaviņam un Jānim Sāram, kuru komanda divpadsmit komandu konkurencē ieguva trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!