Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 23. maijā, sporta centrā "Kleisti" notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas otrā posma sacensības iejādē.

Trīs sarežģītākajās shēmās sacensības notika pēc brīvas izvēles programmas mūzikas pavadījumā, kur labākos rezultātus attiecīgi sasniedza: Lielajā balva – Terēze Rozenberga ar Kivi (LSVK "Harmonija") 68,00%, Vidējā balvā I – Ksenija Petrova ar Ma Cherie (JSK "Dressur") 68,63%, Mazajā balvā – Kristīne Lisovska ar Chardonnay (JSK "Kriķi") 65,29%.

LJF Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: "Sezona jāšanas sportā kopumā "uzņem apgriezienus". Katru nedēļas nogali Rīgā vai citviet notiek sacensības šķēršļu pārvarēšanā un iejādē. Runājot par LJF kausa izcīņas otro posmu iejādē, jāteic, ka šīs sacensības bija pēdējās pirms gaidāmajām Baltijas līgas sacensībām, kas 13. un 14. jūnijā notiks Kleistos. Tādējādi tas bija kā ģenerālmēģinājums, kas deva iespēju sportistiem izvērtēt savu sniegumu, varēšanu un saprast to, kam turpmākajā sagatavošanas laikā pievērst lielāku uzmanību. Dalībnieku bija daudz, tikai vēlētos, lai sniegums kļūtu kvalitatīvāks, lielāku uzmanību pievēršot shēmas izpildei kopumā nevis atsevišķiem elementiem."

Shēmā III uzvarēja Marija Bogačeka, kura no Sanktpēterburgas brauc trenēties pie Airisas Peneles uz zemnieku saimniecību "Lielceri", ir kļuvusi par šī sporta kluba biedri un saņēmusi atļauju pārstāvēt Latviju starptautiskās sacensībās. Drīzumā viņa dosies uz turnīru Čehijā. Septiņpadsmit gadus vecā jātniece stāsta: "Jau otro gadu trenējos Latvijā pie Airisas Peneles. Viņa pievērš uzmanību tam, lai tiktu panākts labs kustību ritms un līdzsvars, un tikai tad var sākt strādāt pie elementiem. Turklāt zirgam jādod atpūta, lai tas būtu labā fiziskā formā un ar prieku strādātu. Par rezultātiem šosezon esmu priecīga, jo tie ir daudz stabilāki nekā pagājušogad. Esam ar zirgu labāk sastrādājušies un labāk saprotamies."

Latvijas iejādes sacensībās ar prieku piedalās arī Lietuvas sportistes. Šoreiz 23 gadus vecā Ruta Nemanīte izcīnīja trīs godalgas: vienu pirmo un divas otrās vietas Shēmās I un II. Stāsta viņas trenere un mamma Ruta Nemaniene: "Pagājušogad Latvijā startējām Baltijas līgas sacensībās. Mums patika, tāpēc šogad piedalāmies LJF kausa izcīņas posmos ar trim jaunajiem – septiņus un astoņus gadus vecajiem zirgiem, kas pieder Lietuvas Jātnieku federācijas prezidentam un kluba "Miražas" vadītājam Gediminam Gutkauskim. Šurp dodamies, jo Latvijā ir augstāks kopējais iejādes līmenis, un vēlamies, lai sniegumu vērtētu arī citi, ne tikai mūsu pašu tiesneši. Ļoti patīk šo sacensību organizatoriskais līmenis. Esam priecīgas par tiesnešu vērtējumu, un tas ir ļoti objektīvs un līdzsvarots, – atsevišķu tiesnešu atzīmes nemēdz krasi atšķirties."

Sacensību uzvarētāju rezultāti citās shēmās. Shēma III. Marija Bogačeka ar Double Power (z/s "Lielceri") 70,71%. Shēma II, atvērtā klase. Terēze Rozenberga ar Kvarc (LSVK "Harmonija") 70,07%. Shēma II, amatieri. Līga Ģīle ar Gundegu (JSK "Temperaments") 68,04%. Shēma I, amatieri. Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V (z/s "Lielceri") 66,17%. Shēma I, atvērtā klase. Ruta Nemanīte ar Quo Vadis G (SK "Miražas", Lietuva) 65,50%. Shēma I, bērni. Ilva Lazdiņa ar Dimantu (LSVK "Harmonija") 65,25%. Shēma I, bērni. Aleksandra Pankina ar Princesi Bīnu (JSS "Kleisti") 59,25%. Jaunzirgi, līdz 4 g. v. Ieva Dundure ar Rafaello (LJAA) 71,40%. Jaunzirgi, līdz 5 g. v. Agnese Kukaine ar Funky (JSK "Temperaments") 73,40%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!