Foto: Publicitātes foto
23. un 24. augustā Rīgā norisinājās Latvijas Sporta federāciju padomes rīkotais sporta menedžmenta un līderības forums sporta organizāciju vadītājām "Līdere sportā 2018". Forumā uzstājās sporta mārketinga un līderības personības, bet dalībnieču loku veidoja vadošo sporta organizāciju, sporta federāciju un sporta klubu speciālistes, informācija organizatori.

Finansiste, augstākā līmeņa vadītāja un mecenāte Irīna Pīgozne forumā uzstājās par sievietes kā vadītājas nozīmi un lomu. "Ja vēlies sākt savu dzīves ceļojumu ar pirmo veiksmīgo soli - vispirms atrodi veiksmīgu cilvēku grupu, kam dzīve sagādā prieku, kuri to uzlūko kā piedzīvojumu, nevis kā smagu pārbaudījumu, jo tieši tur radīsies veiksmīgas idejas, pieņem pareizus lēmumus, kaļ grandiozus plānus un slēdz izdevīgus darījumus. Turklāt, tieši šie cilvēki ir cilvēcīgi patīkami, atbalstoši un sirsnīgi!" sacīja Pīgozne.

"Elektrum" Olimpiskā centra vadītāja Zane Grundiņa-Arāja akcentēja, ka cerība uz izdošanos nav stratēģija. "Latvijā ir pateicīga augsne, lai sievietes varētu attīstīt potenciālu un kļūt par izcilām līderēm. Savukārt sportā iezīmējas vēsturiskais mantojums – vīrišķais dominē un iet ar sportu kopā ciešāk un dziļāk. Taču, neskatoties uz to, sievietes sportā Latvijā nekādi netiek diskreditētas," atzina Grundiņa-Arāja.

Līderības trenere Katrīna Ošleja uzstājās ar stāstījumu par autentisko līderību. "Autentiskā līderība ir par to, ka līderim ir sevi jāpazīst. Tikai apzinoties savas stiprās un vājās puses – esot vērīgiem pret sevi! – līderis var būt efektīvs vadītājs. Bieži vien iemesls, kādēļ daudzi vadītāji izdeg, ir konflikts starp darba vidi un personības patiesajām vērtībām: ja darbā cilvēks nevar realizēt savas vērtības un nākas strādāt ar vērtībām, kas ir pret viņa dzīves filozofiju," skaidroja Ošleja.

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidente Ineta Radēviča darbojas Eiropas Olimpiskās komitejas un Eiropas Vieglatlētikas asociācijas dzimumu vienlīdzības sportā komisijās. Radēviča savā uzstāšanās laikā dalījās pieredzē par dzimumu stereotipiem viņas sportiskajās gaitās, paužot gandarījumu, ka ar forumu "Līdere Sportā 2018" arī Latvijā tiek aktualizēts jautājums par dzimumu vienlīdzību sporta administrācijā un citās jomās. "Vēlos pateikt paldies LSFP par šāda foruma rīkošanu. Sporta organizācijas virzās uz to, lai iedrošinātu kompetentas un spējīgas sievietes darboties sporta administrācijā, tostarp arī vadības līmenī. Tā kā vēsturiski tas nav noticis, organizācijas ievieš mehānismus, lai sekmīgi iekļautu sievietes darbā," komentēja Radēviča.

Forumā uzstājās arī koučs Nataļja Gudakovska, pasākumu organizatore Sanda Gertnere, komunikācijas speciāliste Iveta Bojāre un personāla vadības speciāliste Gitāna Dāvidsone.

Foruma "Līdere sportā 2018" mērķis – sniegt iespēju pilnveidoties sievietēm, kuras ieņem augstāka vai vidēja līmeņa vadītājas amatu sporta organizācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!