Foto: AFP/Scanpix
Pasaules čempioni Jaunzēlandes regbisti sestdien Kraistčērčā ar 30:0 (10:0) sakāva Franciju, izcīnot otro uzvaru pār saviem principiālajiem sāncenšiem.

Ja pirmajā spēlē Oklendas "Eden Park" mājinieki ar pieveica viesus ar zināmām grūtībām, pagarinot savu uzvaru sēriju šajā stadionā līdz 30, otrajā spēlē nesenās zemestrīces sapostītajā Kraistčērčā "All Blacks" pārsvars neradīja šaubas - Džulians Savea, Bens Smits un Bodens Barets ar piezemējumiem, kā arī desmitais numurs Ārons Krudens ar realizācijas un soda sitieniem sagādāja frančiem smagāko pērienu kopš 2010. gada izgāšanās pret Austrāliju (16:59) un pirmo sauso zaudējumu kopš 1990. gada.

22. jūnijā Ņūplimutā abas izlases tiksies trešo reizi.

Citās šodienas spēlēs Japāna pirmo reizi pārspēja Velsu (23:8), bet ASV piekāpās Tongai (9:18).

Vēl Dienvidāfrika Nelspreitā tiksies ar Skotiju, bet skotu pāridarītāja Samoa - ar Itāliju, Argentīna Buenosairesā centīsies revanšēties Anglijai par sakāvi pirmajā spēlē, savukārt Kanāda Toronto mēģinās pirmo reizi pārspēt Īriju.

Pārējās jūnija turneju spēles:19. jūnijā Fidži - ASV, Japāna - Kanāda, 22. jūnijā Austrālija - "Britu un īru lauvas" Brisbenā, 23. jūnijā DĀR turnīra fināls un spēle par 3. vietu, Fidži - Tonga, Japāna - ASV, 29. jūnijā Austrālija - "Britu un īru lauvas" Melburnā, bet turneja noslēgsies 6. jūlijā ar Austrālijas un "Britu un īru lauvu" trešo spēli Sidnejā.

Jūnijā dienvidu puslodes regbija lielvalstis - Jaunzēlande, Austrālija, Dienvidāfrika un Argentīna - tradicionāli uzņem Eiropas labākās izlases, taču šoreiz labākie Lielbritānijas un Īrijas spēlētāji apvienojušies pasaulē ļoti populārajās "Britu un īru lauvās", kas kopš 1888. gada aizvada turnejas dienvidu puslodē. Mūsdienās "lauvu" turnejas notiek ik pēc četriem gadiem Austrālijā, Jaunzēlandē vai Dienvidāfrikā, trīs reizes tiekoties ar mājinieku nacionālo izlasi, kā arī mērojoties spēkiem ar provinciālajām vienībām. Iepriekšējais "lauvu" turneju cikls bija 2009. gadā Dienvidāfrikā (1:2), 2005. gadā Jaunzēlandē (0:3) un 2001. gadā Austrālijā (1:2). Pēdējo reizi "lauvas" triumfēja 1997. gadā Dienvidāfrikā (2:1).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!