Foto: Reuters/Scanpix
Sporta bāzu reģistrā atrodama informācija par vairāk nekā 1000 sporta bāzēm Latvijā, kur iedzīvotāji var nodoties fiziskām aktivitātēm. Portāls "Delfi" vairākās kartēs apkopojis sporta infrastruktūras pieejamību republikas pilsētās un novados.

Par sporta bāzēm sauc sportam piemērotas būves, piemēram, stadionus un peldbaseinus, kā arī vidi, piemēram, laukumus, celiņus sporta nodarbībām un takas. Tās var apsaimniekot gan valsts un pašvaldības, gan nevalstiskās organizācijas un privātuzņēmēji.

Latvijā kopumā uzskaitītas 1209 sporta bāzes, kurās var nodarboties ar dažādiem sporta veidiem, liecina sporta bāzu reģistrā apkopotā informācija. Savukārt sporta objektu skaits valstī sasniedz 3112.

Valstī viena sporta bāze vidēji ir jāsadala 1761 iedzīvotājam. Sīvāka konkurence ir pilsētās, kur viena bāze vidēji ir uz 3098 iedzīvotājiem, bet novados – viena uz 1197 iedzīvotājiem.

Deviņās republikas pilsētās sporta bāze vidēji atrodama katros divos kvadrātkilometros. Tikmēr Latvijas novados sportot gribētājiem tam piemērotu vietu atrast ir sarežģītāk, jo bāze atrodama vidēji katros 75 kvadrātkilometros.

"Latvijas Fakti" pērnā gada oktobrī un novembrī aptaujāja iedzīvotājus par viņu sportošanas paradumiem. Puse aptaujāto norādīja, ka viņu dzīvesvietās ir radīti apstākļi, kas ļauj nodarboties ar sportu. Iedzīvotāju vērtējumā labāka situācija sportisko vēlmju īstenošanai ir Latvijas pilsētās, kā arī Vidzemes, Zemgales un Pierīgas reģionos. Mazāk apmierināti iedzīvotāji ir par situāciju Rīgā.

Ar sīkāku sporta bāzu pieejamību Latvijas pilsētās un novados iespējams iepazīties SIA "Karšu izdevniecības "Jāņa sēta"" veidotajā kartē šeit, ievadot lietotājvārdu "sitpp" un paroli "sitpp123". Savukārt pilnu pētījumu par iedzīvotāju sportiskajiem paradumiem var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!