Foto: LETA

Murjāņu sporta ģimnāzijas direktore Ingrīda Amantova, kuru šonedēļ aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, apturējusi darbību Latvijas olimpiskajā kustībā.

Kā portālu "Delfi" informēja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Amantova apturējusi darbību LOK Ētikas komisijā un Latvijas Olimpiešu klubā, kurā bija prezidente. Tāpat viņa ir LOK individuālā locekle, bet arī šos pienākumu pildīšanu viņa ir apturējusi.

Ziņots, ka KNAB aizturēja Amantovu uzsāktā kriminālprocesā par dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā un krāpšanas mēģinājumu.

Iesniegums par amata atstāšanu LOK struktūrās no Ingrīdas Amantovas ir saņemts, LOK valde to ir apstiprinājusi un persona amata pienākumus pārstāj pildīt nekavējoties uz visu izmeklēšanas laiku.

Tāpat LOK valde pieprasījusi paskaidrojumu no Ingrīdas Amantovas par radušos situāciju, kā arī skaidrojumu lūgts sniegt Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), par to kā tiks turpmāk organizēts darbs Murjāņu sporta ģimnāzijā.

Amantova atzina, ka viņa tiešām tikusi aizturēta, taču viņa uzskata, ka tas ir pārpratums. Vaicāta, ar ko saistīta viņas aizturēšana, ģimnāzijas direktore teica, ka sīkākas detaļas pašlaik "negrib un nevar" atklāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!