Foto: stock.xchng
Latvijas svarcēlāju izlases galvenais treneris Eduards Andruškēvičs vēlētos, lai jaunais talants Artūrs Plēsnieks pasaules čempionātā (PČ) Parīzē kvalificētos startam 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

"Plēsniekam savā svara kategorijā reitingā tad jābūt vismaz 15. vietā, " paskaidroja Andruškēvičs. No šāgada Eiropas junioru čempionāta uzvarētāja svara kategorijā līdz 105 kilogramiem tiek gaidīti arī jauni personīgie rekordi. Pagaidām tie ir 173 kg raušanā un 250 kg grūšanā.

Sacensības svarā līdz 105 kg sāksies 11. novembrī ar D grupas spēkavīru cīņām, bet turpināsies 12. novembrī ar sacensībām B un A grupā. "Plēsnieks noteikti nebūs A grupā. Drīzāk jau B vai C. Pirmajā grupā būs tikai kādi astoņi–desmit sportisti, kas summā stabili ceļ 400 kilogramu, " sacīja Andruškēvičs.

Iekļūšana piecpadsmitniekā Plēsniekam varētu būt diezgan reāla, uzskata treneris.

Latviju pasaules čempionātā, kas Parīzes Disnejlendā startēs sestdien un ritēs līdz 13. novembrim, pārstāvēs vēl tikai viens spēkavīrs – Artjoms Ivanovs svara kategorijā virs 105 kg, taču no viņa netiek prasītas konkrētas vietas. "Viņš ir vairāk kā amatieris," paskaidroja treneris.

Vietu Londonas olimpiskajās spēlēs vēlāk centīsies nodrošināt arī Latvijas titulētākais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, kurš muguras savainojuma dēļ pasaules čempionātu izlaidīs un koncentrēsies uz Eiropas čempionātu, kas notiks pavasarī. Arī Ščerbatiham pasaules rangā vajadzēs būt piecpadsmitniekā, lai varētu startēt savās pēdējās olimpiskajās spēlēs.

"Viktoram joprojām tiek ārstēta mugura. Latvijas Olimpiskās vienības ārste Līga Cīrule sacīja, ka nav tik traki, taču mugura sāp. Lielu darbu treniņos viņš tagad veikt nevar, lai gan trenējas. Plānojam būt gatavi Eiropas čempionātā, kas notiks aprīlī Antaljā. Pēc tam Viktoram plānota viņa pēdējā – piektā – olimpiāde, " klāstīja Andruškevičs.

Treneris domā, ka jau bez Ščerbatiha Latvija būs pārstāvēta svarcelšanā arī 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Bez Plēsnieka cerības vieš gan Iļja Meņšikovs, gan Rebeka Koha, kas ieguva astoto vietu šāgada Eiropas jaunatnes čempionātā, gan Artjoms Žerebkovs, kurš pagājušajā gadā pasaules jaunatnes olimpiādē bija ceturtais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!