Foto: Publicitātes foto
Latvijas Jātnieku federācija (LJF) aizvadītajā nedēļas nogalē apbalvoja 2010. gada labākos jātniekus piecās Latvijā attīstītākajās jāšanas sporta disciplīnas – šķēršļu pārvarēšanā, iejādē, poniju jāšanā, pajūgu braukšanā un paralimpiskajā iejādē, informē LJF preses dienests.

Jau sesto gadu titulu "Latvijas labākais jātnieks" iejādes disciplīnā pieaugušajiem izcīnīja Airisa Penele, bet konkūrā labākais ceturto gadu pēc kārtas - Andis Vārna.

"Būt labākajam savā disciplīnā Latvijā ir liels gods. Paldies sakām mūsu līdzjutējiem un atbalstītājiem. Strādājam tālāk un domājam par jauno, 2011. gada sezonu," saka Latvijas labākā iejādes meistare Airsia Penele.

Visa publika zālē piecēlās kājās, kad tika apbalvoti paralimpiskās iejādes pārstāvji – cilvēki ar speciālām vajadzībām, kuri ar milzu centību apguvuši jāšanas sporta iemaņas. Par labākajiem Latvijas jātniekiem šai konkurencē tika atzīti Rihards Snikus, Arina Radziņa
un Oskars Lukauskis.

Pajūgu braukšanā labāko nosaukumu saņēma Dace Stūre/Dana Stūre un Kārlis Stūris, bet poniju jāšanā - Monta Pareiza un Rēzija Rumpe.

Ar īpašām ovācijām par mūža ieguldījumu jāšanas sporta attīstībā tika godināti pieredzējuši un atzīti speciālisti – ilggadējā sporta centra "Kleisti" iejādes trenere Astrīda Belovzorova un starptautiskās kategorijas tiesnesis Leonards Siņavskis.

Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka lielais pasākuma dalībnieku skaits ir vēl viens no faktiem, kas apliecina – jāšanas sports Latvijā ar katru gadu aug un attīstās. Federācijas saimei piepulcējas gan jauni sportisti, gan atbalstītāji, gan līdzjutēji, no kuriem daudzi ar laiku kļūst arī par zirgu īpašniekiem vai amatieru klases jātniekiem. LJF prezidents izteica gandarījumu, ka augstā kvalitātē darbojas visas piecas federācijas sekcijas, attīstot konkrēto sporta disciplīnu, un atsevišķās no tām sportisti sasniedz labākus panākumus nekā viņu konkurenti mūsu kaimiņvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!