Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar kvalifikācijas sacensībām šodien "Arēnā Rīga" sākas prestižais Eiropas snūkera tūres posms, kurā piedalīsies gandrīz visi pasaules labākie sportisti.

Pirmās kvalifikācijas cīņas sāksies plkst.9.30 un viens no pirmajiem savu dueli iesāks Māris Volajs, kurš potenciāli grūtā cīņā sacentīsies ar velsieti Aleksu Taubmenu.

Pēc tam plkst.13.30 savas cīņas iesāks Latvijas labākā dāmu spēlētāja Tatjana Vasiļjeva un talantīgais Rodions Judins. Vasiļjevai kvalifikācijas pirmajā kārtā pretim stāsies anglis Maikls Viljamss, bet Judins spēkosies ar citu angli Viljamu Lemonsu.

Savukārt plkst.14.30 pirmās kārtas dueli sāks ceturtais Latvijas pārstāvis Jānis Bindže, kurš tiksies ar Velsas pārstāvi Kišanu Hirani.

Turpinājumā vēlāk ceturtdien notiks arī kvalifikācijas izšķirošā, otrā, kārta.

Savukārt pamatsacensības sāksies piektdien, bet tām automātiski nav kvalificējies neviens Latvijas sportists.

Sacensībās Rīgā piedalīsies pieci pasaules čempioni, kuru vidū būs arī šī gada pasaules spēcīgākais sportists Marks Selbijs.

Slavenākais sacensību dalībnieks būs pieredzējušais anglis Stīvs Deiviss, kurš ir seškārtējs pasaules čempions, bet visi tituli iegūti pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Tāpat sacensībās piedalīsies četrkārtējais pasaules čempions Džons Higinss, kurš savu līdz šim pēdējo titulu ieguvis 2011.gadā, kā arī 2010.gada pasaules čempions Nīls Robertsons un 2005.gadā par pasaules spēcīgāko kļuvušais Šons Mērfijs.

Tāpat Rīgā startēs arī kādreizējais pasaules ranga līderis un 2011.gada pasaules vicečempions Džads Tramps un seškārtējais pasaules čempionātu finālists Džimijs Vaits.

No pasaules labākajiem sportistiem Rīgā nav ieradušies vienīgi slavenais anglis Ronijs O'Salivans un ķīnietis Dzjuņhui Dins.

Turnīrs ilgs līdz svētdienai, kad plkst.20 sāksies fināls.

No ceturtdienas līdz sestdienai vienas dienas biļete maksās 20 eiro, bet ieeja uz svētdienas spēlēm maksās 30 eiro.

Sacensības tiešraidē piektdien jau no agra rīta būs iespējams vērot arī "Eurosport" televīzijas kanālā. Tāpat tiešraides nodrošinās Ķīnas vadošās sporta televīzijas, kā arī Austrālijas, Honkongas un Dubaijas kanāli. Kopumā trīs dienās tiks nodrošinātas 40 stundas televīzijas tiešraižu visā pasaulē, bet potenciālā sacensību auditorija sasniedz vairāk nekā 122 miljonus cilvēku.

Eiropas tūre ir sērija no astoņiem reitinga turnīriem, kas notiek sezonas garumā un noslēdzas ar lielo finālu. Tiesības spēlēt finālā iegūst 24 labākie spēlētāji - 16 spēlētāji pēc Eiropas tūres rezultātiem un astoņi spēlētāji no Āzijas tūres.

Rīgā risināsies pirmais sezonas posms ar kopējo balvu fondu 125 000 eiro. "Arēnā Rīga" sacensību vajadzībām uzstādīti astoņi profesionālie snūkera galdi.

Latvijā nozīmīgas sacensības snūkerā notiks jau trešo gadu pēc kārtas. 2012.gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, bet pērn decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!