Foto: Publicitātes attēls
Ar spraigām cīņām aizvadīts Latvijas čempionāts sporta dejās standartdeju (ST) programmā, kas nedēļas nogalē norisinājās Daugavas Sporta namā Rīgā. Pieaugušo grupā jau otro gadu pēc kārtas ļoti līdzīgā konkurencē uzvaru izcīnīja Edgars Līnis/Elīza Ancāne (SDK "Dzintars"), jauniešiem (16-18 g.) jau trešo gadu pēc kārtas nepārspēti palika Denis Gudovskis/Megija Morīte (Dūšas deju skola), bet junioriem II (14-15 g.) pie pirmā titula tika Roberts Andersons/Jekaterina Rasimjonoka (SDK "Dzintars"), informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Ar lielu interesi Latvijas čempionātā ST dejās tika gaidīti fināli pieaugušajiem un jauniešiem, jo tieši šajās grupās bija arī čempionāta divas lielākās intrigas – cīņa par uzvaru pieaugušo grupā un vicečempionu noskaidrošana jauniešiem. Čempionātu tiesāja tikai ārzemju tiesnešu kolēģija, kurā bija pārstāvētas astoņas Eiropas valstis, kā arī Filipīnas.

Līdz decembra vidum vēl šķita, ka Edgaram Līnim un Elīzai Ancānei šoreiz sanāks viegla uzvara, taču gada pašā nogalē mūsu valsti nolēma pārstāvēt Krievijas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Anastasija Meškova un Vadims Šurins (SDK "Mario"), kura vecvecāki ir no Latvijas. Favorīti šajā duelī bija divkārtējie Eiropas čempionāta pusfinālisti un pasaules rangā 14.vietā esošie Šurins ar Meškovu, kuri līdzšinējās četrdesmit tikšanās reizēs bija labāki trīsdesmit deviņās. Taču viņiem nācās samierināties ar otro vietu, jo, uzvarot Lēnajā valsī, Vīnes valsī un Lēnajā Fokstrotā, bet, piekāpjoties konkurentiem Tango un Kvikstepā, pagājušā gada panākumu atkārtoja pasaules reitingā 15.vietā esošie Līnis ar Ancāni. Tikmēr trešo gadu pēc kārtas trijnieku noslēdza pirms nedēļas Eiropas čempionātā 10 dejās finālā dejojušie Marts Puniņš un Dana Jākobsone (Dūšas deju skola).

Jauniešiem, kā jau to varēja gaidīt, uzvaras laurus plūca pasaules vicečempioni Denis Gudovskis un Medija Morīte. Sīvajā cīņā par otro vietu abu pasaules rangā desmitniekā esošo Latvijas pāru starpā šoreiz virsroku ņēma Ričards Šteinfelds un Atile Žukaite (SDK "Dzintars"), bet pagājušā gada valsts vicečempioniem Vladislavam Pečenam un Aliaksandrai Bahushevičai (Dūšas deju skola) šoreiz bronzas medaļa. Interesanti, ka tajā pašā 4.vietā kā pērn pasaules čempionātā ar iepriekšējo partneri ierindojās Krievijas vicečempions Pāvels Zaharenko, kurš tagad dejo ar Veroniku Kreslovu (SDK "Dzintars") un pārstāv Latviju.

Junioriem pārākumu apliecināja pasaules čempionāta pusfinālisti Roberts Andersons un Jekaterina Rasimjonoka, bet otro vietu ieguva pirms mēneša valsts čempionātā 10 deju programmā uzvarējušie Andrejs Griņevičs un Ksenija Razina (SDK "Vecrīga"). Tikmēr šoreiz bez godalgas nepalika Sevastjans Sergejevs un Everita Kļaviņa (SDK "Daugava"), kuri izcīnīja trešo vietu un aiz sevis atstāja pasaules čempionāta 8.vietas ieguvējus Latīņamerikas dejās Ņikitu Tomu un Lauru Stūraini (SDK "Oro").

Citās grupās uzvaras izcīnīja: U21 – Ričards Šteinfelds/Atile Žukaite, Juniori I – Ernests Aksels Dimants/Marija Paščenko (Daces deju skola), Bērnu grupā – Elans Kristers Vilimanis/Alita Zinovatna (Estētika), Senioriem – Gatis Simsons/Jūlija Simsone (SDK "Dancers").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!