Foto: Publicitātes foto

Pārpildītā Ogres sporta hallē Latvijas Virslīgas handbola čempionāta finālsērijā uzvaru ar 29:28 Dobeles "Tenax" komandai pēdējās sekundēs pret "HK Ogre" izrāva Oskars Arājs. Sērijā līdz divām uzvarām dobelnieki vadībā ar 2-0, vēsta Latvijas Handbola federācijas pārstāvis Raitis Puriņš.

Mača pirmās desmit minūtes veiksmīgāk aizvadīja "Tenax" handbolisti, pēc Anda Ērmaņa un Egila Politera vairākiem precīziem metieniem iegūstot trīs vārtu pārsvaru (8:5). Mājinieki pieprasīja minūtes pārtaukumu un pēc Arnolda Straumes metiena pat izvirzījās vadībā ar 9:8. Dobelnieki atkal uz mirkli pārņēma vadību (11:10), tomēr puslaika izskaņu veiksmīgāk ar Andreju Mancurovu uzbrukuma priekšgalā aizvadīja "HK Ogre", dodoties atpūtā ar +1 (13:12).

Pēc pārtraukuma turpinājās līdzvērtīga cīņa. Abām komandām bija ļoti daudz iespējas iegūt divu vārtu pārsvaru, taču to galvenokārt neļāva vārtsargi – "Tenax" Ivars Lācis un "Ogres" Andris Molotanovs. Pirmo reizi +2 kādai no komandām izdevās iegūt tikai 53. minūtē, kad pēc Mancurova un Dravnieka metieniem "HK Ogre" panāca 25:23.

"Tenax" pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura divi Politera precīzie metieni atjaunoja līdzsvaru uz tablo - 25:25. Neizšķirts bija arī sākoties puslaika pēdējai minūtei (28:28), tomēr nesekmīgais Arvja Laganovska metiens ļāva Oskaram Arājam aizskriet ātrajā uzbrukumā un pēdējās sekundēs izraut uzvaru - 29:28.

Uzvarētājiem pa sešiem vārtiem guva Oskars Arājs un Egils Politers, bet četrus - Aleksandrs Krastiņš. Ogrei astoņas reizes izcēlās Arnolds Straume, septiņas - Arvis Laganovskis, sešas - Andrejs Mancurovs.

Nākamā finālspēle tiks aizvadīta jau 9. maijā plkst. 19:00 Ogrē. Arī šo maču tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV. Cīņa ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, un "Tenax" no titula ir vairs tikai viena panākuma attālumā.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
7. maijs.
HK Ogre - Dobeles Tenax 28:29 (13:12)
Ogre: Straume 8/3, Laganovskis 7, Mancurovs 6, Dravnieks 4, Pozņaks 2, Bauze 1.
Tenax: Politers 6, Arājs 6/1, Krastiņš 4, Straume un Ērmanis 3, Bilkštis, Blūms un Kreicbergs 2, Bisenieks 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!