Latvijas badmintona duets Liāna Lencēviča/Jekaterina Romanova trešdien Dānijas pilsētā Koldingā notiekošajā Eiropas čempionātā piedzīvoja zaudējumu savā pirmajā spēlē un izstājās no tālākas dalības sacensībās.

Sieviešu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā Lencēviča/ Romanova ar 21:19, 11:21, 9:21 piekāpās čehietēm Terēzai Švabikovai/ Katerinai Tomalovai. Līdz ar to Latvijas sportisti beiguši savu dalību 2017. gada Eiropas čepionātā.

Latvijas badmintonistes lieliski aizvadīja pirmo setu, bet pēc tam ļoti viegli zaudēja divus nākamos, visā spēlē zaudējot 35 minūšu ilgā cīņā. Čehietes pasaules dubultspēļu rangā ir 88. vietā, bet Lencēviča/ Romanova – 354.

Lencēviča/ Romanova pirmajās izspēlēs izrādīja pretiniecēm sīvu pretestību, ar labi koordinētu spēli pārsteidzot pretinieces. Pirmā seta vidū no 9:11 Latvijas sportistes panāca 14:11, šo pārsvaru nosargāja un ar veiksmīgu sitienu (volāns aizķēra tīklu un pārkrita Čehijas dueta pusē) uzvarēja setu.

Otrā seta sākums un turpinājums bija pilnīgs pretstats pirmajam setam. Latvijas duets pieļāva daudz kļūdu gan pie tīkla, gan sitienos no gala līnijas, ko prasmīgi izmantoja čehietes. Otrajā setā atgūt spēles garšu Lencēvičai/ Romanovai neizdevās, piekāpjoties ar 11:21.

Izšķirošais sets iesākās Latvijas duetam cerīgi, jo izdevās uzvarēt pirmās divas izspēles un vēlāk panākt arī 4:3. Taču tad septiņus punktus pēc kārtas guva Čehijas sportistes, salaužot Latvijas dueta pretestību. Lencēviča/ Romanova arī šoreiz nespēja lauzt cīņas gaitu, zaudējot visā mačā un izstājoties no Eiropas čempionāta.

Ziņots, ka sieviešu vienspēļu turnīrā Ievai Popei pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar 11:21, 11:21 piekāpās mājiniecei Natālijai Kohai Rodei, kura izlikta ar astoto numuru. 21 gadu vecā dāniete pasaules ranga sarakstā atrodas augstajā 41. vietā, kamēr 23 gadus vecā Pope ir tikai 314. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!