Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piektdien Liepājā sākās un līdz svētdienai notiks Latvijas III olimpiāde, kuras sacensības kopumā būs astoņās Latvijas vietās, arī Grobiņas pagastā un Aizputē. Latvijas lielākajā sporta forumā piedalīsies seši no astoņiem Lejaskurzemes novadiem.

Latvijas III olimpiādē lielākā daļa sacensību būs Liepājas sporta bāzēs. Aizputē notiks regbijs, handbols, diska mešana un vesera mešana, bet Grobiņas pagasta šautuvē "Lāčkoki" būs stenda šaušana, informē Latvijas III olimpiādes mārketinga vadītājs Mārtiņš Sīlis. Viņš norāda, ka Ventspilī būs riteņbraukšana, ložu šaušana, teikvondo, mākslas vingrošana, svarcelšana, sporta vingrošana, BMX. Jūrmalā notiks airēšana, Limbažos – smaiļošana un kanoe, Rīgā – jātnieku sports, bet Usmā – golfs.

No Lejaskurzemes novadiem Latvijas III olimpiādē viskuplāk pārstāvēts būs Grobiņas novads – 36 sportisti, vēstīts olimpiādes mājaslapā. Grobiņas novadu pārstāvēs regbisti Aivis Ašmanis, Artis Blūms, Jānis Dambenieks, Pēteris Džeriņš, Andrejs Goloborodko, Elvijs Kokarēvičs, Edgars Metuzāls, Kristaps Niedols, Jānis Paškus, Toms Rakeckis, Artūrs Rutkis, Raivo Sils, Jānis Statkus, Klāvs Timbra, Edgars Urbāns, Artjoms Visvijs un Aleksandrs Zvonkovs.

Boksā startēs Māris Vītols, bet cīņas sporta veidos piedalīsies Kirils Lukins, Dmitrijs Mišarins un Kristaps Skaldis. Riteņbraukšanā Grobiņas novadu pārstāvēs Aivars Bumbulis, Edvīns Jureckis, Zigurds Jureckis, Aivars Krūčis, Jānis Neimanis un Nikolajs Pušņickis. Triatlonā startēs Oskars Špickofs, pludmales volejbolā Zane Lobānova un Gerda Salmiņa, bet vieglatlētikā – Reinis Hartmanis, Kārlis Kalns, Gundars Lādēns, Ivars Lādēns, Agate Mielava un Diāna Ozoliņa.

Aizputes novada godu aizstāvēs 21 sportists. Vieglatlētikā piedalīsies Markens Eglenieks, Kristaps Kalniņš, Rūdolfs Milzarājs, Artūrs Rozenbahs, Gints Zīverts, Maija Jansone, Aija Klāne, Iveta Pūpola, Maija Pūpola un Una Zērande. Ložu šaušanā startēs Raivis Balodis, Matīss Ļaudams, Ģirts Rozentālbergs, Kristians Siliņš, Evika Apine, Ance Birkmane, Ilze Frīdenberga un Dace Petrovska, bet stenda šaušanā – Vilis Grāmatnieks. Pludmales volejbolā cīnīsies Mārtiņš Grundmanis un Gints Sedols. "Pusfināls būs izcili, sešnieks – labi, ar devīto vietu būsim apmierināti," stāsta G. Sedols.

Vaiņodes novadu pārstāvēs 15 sportisti – stenda šāvējs Reinis Kabiņeckis, kā arī handbolisti Arturs Auders, Māris Grēberis, Andis Grundmanis, Mārcis Ķergalvis, Valts Lapiņš, Egons Miemis, Ainars Pāvils, Normunds Pāvils, Oskars Pāvils, Niks Remess, Nauris Sproģis, Gatis Taujēns, Uldis Vilsons un Rūdolfs Zitmanis. Handbola komandas treneris Zigmunds Mickus stāsta, ka komanda atbildīgajam startam gatavojas jau mēnesi, tai neizdevās aizvadīt iecerēto pārbaudes spēli ar Panevēžas handbolistiem. Komanda sestdien pirmo reizi iemēģina Aizputes novada sporta centru "Lejaskurzeme". Tā vaiņodniekiem ir priekšrocība, salīdzinot ar saviem konkurentiem. Komandas uzdevums olimpiādē būs izkļūt no grupas. Lai to izdarītu, izšķiroša jau būs pirmā cīņa piektdien pulksten 9 ar Ogres novadu, pēc tam pulksten 13.25 būs spēle ar Jūrmalu. Sestdien vaiņodniekus ideālā gadījumā gaida pusfināls, sliktākais scenārijs – spēle par piekto līdz sesto vietu. Durbes novads būs pārstāvēts ar riteņbraucējiem Mārtiņu Flaksi, Krišjāni Vēsmiņu, Ligitu Jurecku un Gunvaldi Vēsmiņu, triatlonistiem Jāni Lagzdiņu un Daini Žuburu, pludmales volejbolistēm Sintiju Grasmani un Ingu Jansoni un vieglatlētu Edgaru Doni.

Rucavas novads savas cerības saistīs ar galda tenisistiem Gunāru Jēkabsonu, Rolandu Meru, Viktoru Tolkačevu un Ingu Vanagu, kā arī vieglatlētu Artūru Preisu.

Pāvilostas novadu pārstāvēs viens sportists – golferis Ardis Makss.

Savus sportistus olimpiādei nav pieteicis Priekules un Nīcas novads. Priekules novada sporta metodiķis Mārtiņš Mikāls stāsta, ka novadā nav neviena tik augsta līmeņa sportista, bet bumbu spēlēs būtu grūti konkurēt ar lielajām pilsētām.

No Liepājas olimpiādē piedalīsies 221 sportists. Viskuplāk pārstāvēta būs Rīga – 464 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!