Foto: facebook.com/uvis.kalnins/

Latvijas peldētāji Gabriela Ņikitina un Uvis Kalniņš trešdien guva astotās vietas Maskavā notiekošā Pasaules kausa posma fināla peldējumos.

Ņikitina 50 metru tauriņstilā finālā distanci veica 27,30 sekundēs, paliekot pēdējā vietā. Uzvaru guva dāniete Janete Otesena, kura bija par 1,79 sekundēm ātrāka.

Kā zināms, priekšsacīkstēs Ņikitina par 0,11 sekundēm laboja sev piederošo Latvijas rekordu, distanci nopeldot 27,27 sekundēs. Arī priekšsacīkstēs Ņikitina ar šo rezultātu ierindojās astotajā vietā no visām 23 sportistēm, kas viņai ļāva sasniegt finālu kā pēdējai.

Tāpat Kalniņš trešdien 200 metru kompleksās distances finālā finišēja pēc divām minūtēm un 3,41 sekundes, arī nespējot apsteigt nevienu konkurentu. Uzvaru guva vācietis Filips Heincs, kurš bija par gandrīz piecām sekundēm ātrāks.

Jau vēstīts, ka Kalniņš priekšsacīkstēs uzrādīja sesto ātrāko rezultātu - divas minūtes un 2,99 sekundes. Zīmīgi, ka vēl nesen Krievijā notikušajā pasaules čempionātā Kalniņš sasniedza jaunu Latvijas rekordu šajā distancē, peldējumu veicot divās minūtēs un 0,39 sekundēs.

Tāpat Ņikitina trešdienas rītā piedalījās arī 100 metru brīvā stila peldējumā, taču tajā ierindojās vien 25. vietā, distanci veicot 58,50 sekundēs, kas bija par sekundi lēnāk nekā Latvijas rekords.

Kā ziņots, pārējie Latvijas peldētāji trešdien priekšsacīkstes nespēja pārvarēt. Pāvels Vilcāns 200 metru brasā distanci veica divās minūtēs un 9,35 sekundēs, sacensības noslēdzot 11.vietā. Tāpat arī Aļona Ribakova šajā distancē sievietēm ierindojās 11.pozīcijā. Latvijas sportiste distanci veica divās minūtēs un 38,64 sekundēs. Arī 50 metru brasā Ribakova guva 11.vietu, distanci veicot 33,35 sekundēs. Šajās distancēs sportisti nacionālajiem rekordiem nespēja pietuvoties.

Savukārt 50 metru distancē brīvajā stilā vīriem labākais no latviešiem bija Jānis Šaltāns, kurš distanci veica 23,79 sekundēs, kas bija 21.labākais laiks priekšsacīkstēs. Vēl Emīls Pone ar 24,34 sekundēm palika 26.vietā.

Tāpat Šaltāns bija labākais no latviešiem arī 50 metru peldējumā uz muguras. Distanci Latvijas peldētājs veica 26,22 sekundēs, no sev piederošā valsts rekorda atpaliekot vien par 0,08 sekundēm. Šaltāns ierindojās 11.vietā, bet četras pozīcijas zemāk ar 26,74 sekundēm palika Vilcāns.

Tikmēr 100 metru tauriņstilā 21.vietu izcīnīja Artūrs Pesockis, kurš distanci veica 54,58 sekundēs, no Latvijas rekorda atpaliekot par pusotru sekundi.

Savukārt otrdien finālu 50 metru brasā sasniegušais Nikolajs Maskaļenko trešdien devās uz starta divreiz garākā distancē, finišējot pēc minūtes un 3,47 sekundēm, kas bija par 0,22 sekundēm lēnāk nekā valsts rekords, tādējādi ierindojoties 22.pozīcijā. Piecas vietas zemāk palika Daniils Bobrovs, kuram minūte un 4,08 sekundes.

Kā ziņots, otrdien Maskaļenko arī 50 metros brasā izcīnīja astoto vietu.

Kā zināms, tikai svētdien Krievijas pilsētā Kazaņā noslēdzās pasaules čempionāts ūdens sporta veidos.

No Latvijas peldētājiem augstvērtīgāko rezultātu sacensībās guva Kalniņš, kurš sasniedza jaunu Latvijas rekordu 200 metru kompleksajā distancē, priekšsacīkšu kopvērtējumā ierindojoties 17.vietā un paliekot pirmais aiz iespējas piedalīties pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!