No Latvijas Handbola federācijas prezidentes amata atkāpusies līdzšinējā prezidente Ivita Asare, vēsta federācijas preses dienests.

Par savu lēmumu Asare paziņoja ceturtdienas, 18. maija, padomes biedru sapulces laikā.

Diemžēl šobrīd Latvijā valsts līmenī sports ir nostādīts pabērna lomā un es kā mazas, bet jaudīgas federācijas vadītājs, tikai ar godprātīgu darbu, tīru sirdsapziņu un atklātību nevaru nodrošināt sava sporta veida attīstību," savu lēmumu pamatoja Asare. "Tāpēc, uzņemoties atbildību par Latvijas Handbola federācijas padomes nespēju sasniegt izvirzītos mērķus finansējuma piesaistē, kā arī personīgu iemeslu dēļ, informēju, ka esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties no Latvijas Handbola federācijas prezidentes amata."

"Novēlu visai handbola sabiedrībai turpināt neatlaidīgi strādāt, veicinot handbola atpazīstamību un tiecoties uz mūsu vīziju – handbols, viena no populārākajām sporta spēlēm Latvijā, kas mērķtiecīgi veicina augstus sasniegumus Latvijas un Eiropas līmenī," pauda Asare.

Ivita Asare darbu prezidentes amatā uzsāka 2021. gada 21. septembrī. Viņa amatā nomainīja Mārtiņu Bičevski, kurš federāciju vadīja astoņus gadus.

Latvijas Handbola federācijas ārkārtas biedru sapulce notiks 8.jūnijā, bet tuvākajā laikā kļūs skaidrāks par jaunā prezidenta apstiprināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!