Foto: AP/Scanpix
Ko dara sportisti, kad nonāk uz rezervistu soliņa? Pareizi – garlaikojas, spļaudās un jūt līdzi savai komandai, bet dažkārt gurķodamies izspēlē arī kādu joku vai pat pamanās palīdzēt uz laukuma palikušajiem.

Vērojot basketbolu, hokeju vai kādu citu komandas sporta veidu, mēs katru spēlētāju redzam vien neilgu laiku, taču arī ārpus laukuma viņi mēdz savu enerģiju izmantot visneiedomājamākajos veidos. Portāls "Delfi" piedāvā iepazīties ar dažu sportistu pastrādāto laikā, kas viņiem būtu jāpavada atpūšoties:

Pepe, Marselu un Ezils – Madrides "Real" jefiņi

Madrides "Real" slavenie futbolisti Pepe, Marselu un Mesuts Ezils, sēdēdami laukuma malā, nebūt nevelta visu savu uzmanību, lai koncentrētos uz spēli un gatavotos paši savam iznācienam, kā tas pienāktos cilvēkiem, kuri par savu darbu saņem atalgojumu septiņu ciparu skaitļos.

Televīzijas operatori reiz piefiksējuši, kā Pepe iesildīšanās spēļu laikā ar patiesu aizgrābtību nespēj vien beigt čamdīt Marselu sprogainos matus.

Sportistu jautrošanās ar to nebeidzas ne tikai šajā, bet arī citās sezonas spēlēs, kā dēļ komandas līdzjutēju vidū viņi iesaukti par "Madrides "Real" trim musketieriem. Lai gan profesionālo sportistu attieksme ir visnotaļ bērnišķīga, šķiet, ka komandas biedriem tas patīk. Un kāpēc gan ne, ja, kamēr garlaikojies uz rezervistu soliņa, paralēli uz laukuma notiekošajai "sporta pārraidei", iespējams pavērot arī humora šovu.

Saņem noraidījumu no soliņa

Atrašanās uz soliņa vēl nenozīmē, ka esi pametis arēnu vai tevi neviens neievēro. Par to nācās pārliecināties NBA kluba Orlando "Magic" basketblistam Hidajetam Turkoglu .

Viņš, sēdēdams laukuma malā savā iesildīšanās apģērbā un vērodams spēli, nespēja noturēties nepateicis skarbāku vārdu vienam no tiesnešiem, kurš, iespējams, ar kaut neizdabāja turku basketbolistam.

Lai gan diemžēl ierakstā nav dzirdams, cik "stāvīgos vārdos" viņš apzīmēja minēto tiesnesi, ir visai skaidrs, ka tie uzrunāto aizvainoja līdz sirds dziļumiem. Rezultātā balamutem tika piespriests izraidījums no laukuma, kas, kā liecina Turkoglu apstulbusī seja, viņu pašu acīmredzami šokēja.

Niezēja nagi uz kādu nejaucību

Protams, arī hokejā ir savi jociņi. Piemēram, uz rezervistu soliņa garlaikotais vārtsargs Mārtijs Turko savulaik nespēja atturēt sevi no pilnīgas neiesaistīšanās spēlē.

Viņš izmantoja retu iespēju, lai nedaudz "aizkavētu" pretinieku komandas spēlētāju Romānu Poļaku. Tiesa, joks varēja beigties arī daudz sliktāk, ja vien Poļaks nebūtu nodrošinājies ar visu nepieciešamo drošības ekipējumu.

Cilvēks – strūklaka

NBA spēlētājs Kevins Gārnets vienmēr ir izcēlies ar savām īpatnībām. Blogeri joko, ka viena no tām viņu burtiski padara par supervaroni, kurš spēj uzņemt un vēlāk spļaut ūdeni lielos apjomos.

Tiesa nez vai par šīm spējām sajūsmā ir arī viņa komandas atbalstītāji. Vismaz viņa video redzamā kolēģa Reja Alena līdzjūtīgā sejas izteiksme liecina, ka laikam ne.

Izsmiets televīzijas kameras priekšā

Ak, prieka pilnās tiešraides intervijas, no kurām, redzot tuvojamies kameru un vīru ar mikrofonu, izlocīties jau ir par vēlu! Žurnālisti, ja vien viņi tiek ielaisti šajā garlaicības mākto sportistu zonā, nelaiž garām katru iespēju uzrunāt arī uz rezervistu soliņa sēdošos. Tikmēr citi nelaiž garām šo iespēju, lai izspēlētu kādu nešpetnību.

Tā reiz bijušā Filadelfijas "Flyers" spēlētāja Maika Ričardsa kāds burvīgs komandas biedrs, pats uzjautrinādamies par savu asprātību, intervijas laikā viņa seju maigi bakstīja ar hokeja nūju, bet pēcāk tajā iešļāca ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!