Foto: F64

Stingrāku Covid-19 vīrusa izplatības ierobežojumu dēļ Baltkrievijas handbola izlase tomēr nevarēs ierasties Valmierā, lai aizvadītu 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli ar Latviju, ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Pirmdien LHF izpilddirektors un izlašu direktors Arvis Juzups atklāja, ka Eiropas Handbola federācija (EHF) nav ļāvusi atcelt sestdien Valmierā paredzēto spēli starp abām komandām. Tikmēr otrdien LHF ziņo, ka EHF bijusi spiesta atcelt šo spēli.

Spēli bija paredzēts aizvadīt 7. novembrī Valmierā. Tā tika pārcelta Baltkrievijas valdības pašreizējo Covid-19 ierobežojumu dēļ. Ja baltkrievu handbolisti dotos uz Latviju, viņiem, atgriežoties mājās, būtu jāsēž desmit dienu striktā karantīnā. Baltkrievijas handbola federācijai neizdevās tikt pie izņēmuma, lai varētu doties uz Latviju un pēc tam nebūtu jāievēro strikta karantīna, informēja Latvijas Handbola federācija.

Pirms gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm EHF pieeja bija, ka valstsvienības pārstāvjiem nevajadzētu piespiedu kārtā aizvadīt spēles, ja pēc tam kādam būtu jāievēro karantīna ceļošanas dēļ, ņemot vērā spēlētājus un klubu sezonu, kas rit pilnā sparā. EHF kopā ar abu valstu handbola federācijām pēc iespējas ātrāk centīsies saskaņot jaunu iespējamo pārceltā mača norises laiku.

Latvijas izlase, iespējams, ir lielāka ieguvēja pēc šāda EHF lēmuma, jo zem jautājuma zīmes bija Daiņa Krištopāna dalība šajā duelī. Handbolista ģimenē nesen kā nosvinēts ģimenes pieaugums, tāpat nav zināms, cik sarežģīti viņam būtu pēc tam atgriezties Parīzē "Saint-Germain" kluba rindās.

Jau ziņots, ka šoruden Latvijas handbola izlases galvenā trenera amatu pameta Vācijas speciālists Ārons Cīrke, kurš pie valstsvienības stūres tā arī neaizvadīja nevienu spēli. Viņa vietā stājies Latvijas treneris Sandris Veršakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!