Foto: Publicitātes foto
Pasaules badmintona federācija (BWF) pieņēmusi lēmumu no pirmdienas līdz 14. aprīlim atcelt visus tās rīkotos turnīrus.

Sekojot pārējo sporta veidu piemēram, arī BWF nolēmusi atcelt visas sacensības līdz pat 14.aprīlim.

"Lēmums stāsies spēkā no pirmdienas, jo svētdien vēl noris prestižais "All England Open" turnīrs," teikts BWF paziņojumā.

Līdz ar šo lēmumu skaidrs, ka tiks atcelti Šveices, Indijas, Malaizijas un Singapūras atklātie čempionāti, kā arī "Orleans Masters" turnīrs.

BWF lēmumu atcelt turnīrus pieņēma pēc tam, kad vairāki vadošie sportisti nosodīja organizāciju, norādot, ka tā pakļauj badmintonistus veselības riskiem.

Turnīru atcelšana noteikti nenāks par labu pasaules vadošajam badmintona spēlētājam Kento Momotam no Japānas, kurš janvāra vidū cieta autoavārijā, bet tikai pagājušajā mēnesī atsāka treniņus. Viņš pēc pasaules reitinga šobrīd nav iekļauts Japānas izlasē, tāpēc cerēja savas pozīcijas uzlabot ar starptautisko turnīru palīdzību.

Kvalificēties Tokijas Olimpiādei šajā sporta veidā var līdz 30. aprīlim. Jau februārī BWF paziņoja, ka tā neveiks izmaiņas sacensību kalendārā, neraugoties uz to, ka Covid-19 vīrusa straujā izplatība ietekmējusi visu pasauli.

Vēlāk gan BWF lika noprast, ka nelielas korekcijas un pretimnākšana sportistiem ir sagaidāma.

Japānas badminstonists Momota karjeras laikā ir izcīnījis visus nozīmīgākos titulus, taču olimpiskais zelts kaklā vēl nav kārts. Pastāv liela iespēja, ka arī šī Olimpiāde sportistam ies gar degunu. 2016. gadā viņam tika piespriesta diskvalifikācija par nelegāla kazino apmeklēšanu, kā rezultātā sportists nepiedalījās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!